Knekkebrødkuren, eller knekkebrøddietten, er i utgangspunktet en diett som overvektige pasienter gjennomfører før en fedmeoperasjon. Men metoden har blitt populær også for de som ønsker å gå ned i vekt uten fedmeoperasjon.

Forklaringen til dette kan være at det er mer og mer forskning som tyder på at det å gå raskt og mye ned i vekt de første månedene av en livsstilsendringsprosess, kan ha like gode – og kanskje til og med bedre langtidsresultater enn de som har en mer gradvis vektreduksjon.

Hva er knekkebrødkuren?

Knekkebrødkuren er egentlig ikke noe annet enn en lavkaloridiett der man har et daglig matinntak på omkring 1000 kcal. Roedes variant av knekkebrødkuren har fått navnet Kickstart og er en meny sammensatt av smakfulle og næringsrike matvarer i mengder som gjør det enkelt å holde seg innenfor 1000 kcal.

Les mer om Roedes Kickstart-meny på 1000 kcal

Slik fungerer det

Knekkebrødkuren handler ikke bare om å spise knekkebrød. Det er å innta lite energi som er hovedpoenget her, og for mange er enklere å klare dette hvis man spiser knekkebrød – med magert pålegg, til flere av dagens måltider. Det er enkelt å forholde seg til et gitt antall knekkebrød per dag, og velger du de grove variantene metter de godt.

Men det ikke være knekkebrød. Man kan spise godt med grønnsaker, samt frukt og bær – i tillegg til annen sunn mat, som fisk, kylling, magre meieriprodukter og fiber. Bare i en del mindre mengder enn man ellers er vant med.

Det er viktig å presisere at dette ikke er snakk om en lavkarbokur, men lavkalori. Det er en del karbohydrater i knekkebrøkuren, og en nokså høy andel protein.

På Roede-kurs anbefaler vi de som følger Kickstart å ikke holde på i mer enn tre måneder. Da bør man begynne å øke matinntaket, for å unngå næringsstoffmangel. I tillegg er  det anbefalt å ta en multivitamintablett.