Jeanett Tangen (28) er ikke tvil om når det var hun innså at hun måtte gjøre noe med vekten. Det var da hun kom til et punkt i livet der hun hadde veldig lav selvtillit og brukte mye tid på å snakke sed selv ned. Hun hadde kjærlighetssorg, og følte seg veldig alene. Hun bestemte seg for å fikse på det hun så på som det enkleste problemet der og da, som var vekten hennes.

– Det som startet som en overfladisk greie for å få bedre selvtillit utad, tok meg med på en selvutviklingsreise jeg aldri kunne drømt om, forteller hun.

Nye Roede har vært løsningen

Jeanett valgte Roede fordi hun hadde erfaring med Roede, og vet hvor mye lettere det er å gå ned i vekt når man har noen å støtte seg på. Hun har gått på Roede-kurs før for å ta av noen kilo, men gikk opp igjen hver gang.

– Men nå med Roedes nye fokus, som har fått meg til å forstå at halve jobben er å ta av vekten og halve jobben er å holde trivselsvekten, har det hjulpet meg med å holde vekten, forteller Jeanett, som gikk flesteparten av kursene hos Roede-kursleder Kristine Joa Amdal.

Min suksessformel var oppfølging av min Roede-vanetrener og støtten i gruppen.

Jeanett beskriver den fysiske og psykiske reisen hun har vært på, mens hun har gått på Roede-kurs.

– Før handlet mye av livet mitt om maten jeg spiste, hvor mye jeg spiste og hvordan kroppen min så ut. Mens nå, med min nye livsstil, kan jeg flytte fokuset mitt fra noe negativt til noe positivt. Å gå ned i vekt har vært veldig bra for den fysiske helsen min; alt blir lettere når kroppen er lettere. Men, for den psykiske helsen min har det faktisk betydd alt. Jeg føler meg så mye bedre nå enn det jeg gjorde da jeg var overvektig, forteller Jeanett.

Hun beskriver videre at før var hun var slem mot seg selv, noe som påvirket forholdene rundt henne, både med venner, familie, kjæreste og kolleger.

– Nå har jeg mer energioverskudd, jeg føler meg gladere, mer lykkelig og bruker mye av tiden til å snakke meg selv og andre opp, som er nytt for meg.

– Det er vanskelig å fortelle hvor stor forskjellen er på det å leve sunt kontra hvordan jeg hadde det før. Det må oppleves! Jeg levde litt etter «you only live once», og at det var lov å kose seg, men det er jo nå jeg lever det gode liv og koser meg! Ingen forsakelser, smarte matbytter, vanlig mat og det er enkelt å få tid til i hverdagen. Resultatet er at kroppen min trives, og jeg med den.

– Men klart jeg har møtt på utfordringer

Jeanette tror de fleste møter på utfordringer underveis i en livsstilsendringsprosess.

– Gikk jeg på en liten smell, kunne jeg raskt havne tilbake i gamle mønstre. Da var det så viktig for meg å være dedikert og møte opp på kursdagen min. For der fant jeg motivasjonen til å fortsette å jobbe på, selv om jeg ikke var stolt over utskeielsen min. Da fant jeg styrken inni meg til å fortsette å jobbe mot målet mitt, fortsette å være positiv, og ikke dvele ved fortiden, forteller Jeanett.

Hun innrømmer at det hadde hun nok ikke klart, om hun hadde vært helt alene.

Andre ting hun mener var viktig lærdom under reisen med Roede var at hun lærte seg at hun ville komme langt ved å akseptere situasjoner hun helst ikke vil akseptere, og la fortiden ligge i forti