Det er utelukkende positive effekter for hele kroppen med aktivitet og trening. Til og med hjernen blir belønnet! Her er noen grunner til å øke fokuset på mer aktivitet og mer trening uansett om du er inaktiv i dag, trener litt eller mye.

Dette skjer i kroppen

Fysisk aktivtet er bra for kropp og sjel. Både hjerte, muskulatur og hodet får en positiv effekt. De fleste kjenner godt til de fysiske effektene av aktivitet både i form av stabilisering og oppbygging av muskulatur, men også effekten på hjerte og lunger. Fysisk aktivitet har også effekt på det hormonelle systemet. Insulinet virker bedre, noe som betyr en mer stabil blodsukkerregulering.

I tillegg vil sult- og metthetshormonet virke bedre. Du får en økt forbrenning, bevarer og/eller bygger muskelmassen og med tiden får du rett og slett en sunnere kroppssammensetning. Særlig vil du oppleve at fettet rundt midjen krymper.

10.0000 skritt om dagen for å få god helseeffekt!

Den effekten som kanskje ikke er så kjent er den psykiske effekten av aktivitet. Vi blir gladere, får mer selvtillit og blir mer robuste i egne liv. I tillegg er det vist at fysisk aktivitet har god effekt på moderat depresjon og angst. I tillegg ser det ut til at jevnlig aktivitet kan forebygge demens.

Kryssord er bra for å holde hjernen i gang, men fysisk aktivitet er enda bedre!

Makspuls eller rolig gange?

Mange som sliter med å komme i gang har en tanke om at trening må gjennomføres sånn eller slik for at det skal være en effekt. Det resulterer kanskje i at mange dropper å gjøre noe som helst i tro om at lavintensiv trening ikke har noe for seg. Senk kravene og begynn der du er og dropp å sammenlikne deg med andre. Er du helt utrent vil en gåtur 30 minutter, et par ganger i uken, gi en effekt sammenliknet om du ligger på sofaen.

Tenk enkelt og aktivitet i alt du gjør!

 


Hverdagsaktivitet gir stor helsegevinst

Bare det å stå eller å gjøre husarbeid i en halvtime istedenfor å sitte i ro, gir en redusert risiko for å få hjerte- og karsykdom.

Trening gir enda bedre helsegevinst

Det forsterker de samme positive effektene av aktivitet, men i enda større grad, rett og slett fordi du får bedre kondisjon. Bedre kondisjon fyrer opp alle de positive effektene av trening.

Ikke vær for