Hei! Jeg heter Marianne Western Ramberg, er 49 år, og kommer fra Drammen. Her skal jeg skrive litt om min reise med Roede.

Etter at jeg ble mamma for 8 år siden, har jeg tenkt at det ikke gjør noe med noen kilo for mange. For det var jo ikke noe stort problem! Mannen min og jeg er jo glad i hverandre uansett. Det stemmer i utgangspunktet, men alle fordelene med å være en del kilo lettere vil jeg si overgår veldig mye!

Det at jeg begynte på Roede har vært et stort pluss for hele familien. Mannen min har også gått ned flere kilo. Vi har nå mye mer overskudd til hverandre og barna, vi orker å finne på mer sammen. Men sånn har det ikke alltid vært.

Jeg innså at jeg måtte gjøre noe med vekten da jeg slet med å knyte skolisser og var mye trøtt og sliten. Alle aktiviteter med ungene var vanskelig å gjennomføre. Det var heller ikke noe overskudd igjen til kvelden.

Selv det å bøye seg å knyte skolissene, ble et ork!

Trodde jeg hadde nok kunnskap til å klare det selv

Jeg endte opp med å velge Roede etter flere mislykkede forsøk på egenhånd. Jeg mente jeg hadde nok kunnskap til å klare dette selv, så da ei venninne spurte om jeg hadde lyst til å bli med henne på Roede-kurs var jeg litt usikker, men jeg ville gjerne støtte henne. Så jeg sa ja, jeg hadde jo absolutt ikke noe å tape. Jeg visste jo at Roede fungerte, da det hadde hjulpet meg ned noen kilo for mange år tilbake.

Dette valget kan du trygt si at jeg ikke har angret på siden. Jeg er evig takknemlig for at Christina fikk meg med på dette.

Jeg har gått ned 13 kilo totalt, og er snart i mål. Jeg kommer til å følge Hold vekten-kurs en stund fremover. Dette gir meg en trygghet til at jeg skal klare meg på egenhånd senere.

Men det er ikke bare det å ha gått ned i vekt som har hatt stor betydning for meg. Jeg har fått det mye bedre i hverdagen. Jeg har oerskudd på kvelden, mindre vondt i hodet og i kroppen, sliter ikke med å få på meg skoene og ikke minst har jeg mer energi til familien min. Jeg har også merket en stor endring på hva jeg orker angående trening, og har f