Sliter du med å få inn nok aktivitet i løpet av en vanlig dag? Har du en typisk stillesittende jobbhverdag på et kontor, der magen brøler etter lunsjpause og du sitter i samme posisjon så og si 7-8 timer i strekk?

Vel, jeg sitter også på kontor! Riktignok har jeg varierte arbeidsoppgaver som gjør at jeg får litt mosjon hyppigere enn mange andre. Jeg har likevel etablert noen vaner som gjør at jeg får enda mer aktivitet inn i arbeidsdagen.

Her kommer noen av mine tips og triks for mer bevegelse i en stillesittende arbeidsdag

1.
Har du mulighet til å sitte på en “fitnessball” istedenfor kontorstol? Do it! Den lille ekstra “anstrengelsen” det er å sitte på en ball gjør at du må bruke kjernemuskulatur på å holde deg i balanse på ballen, og du kan fort gjøre noen små sidebevegelser med hoftene når du kjenner at det stivner i ryggen!

Har du ikke en slik ball, kan du kjøpe den i vår nettbutikk her!

Oppblåsbare baller som sittestoler på kontoret

2.
Jeg er obs på å reise meg en gang i timen! Ikke bare har dette blitt en vane, men jeg har en kul Polar klokken som gjør at jeg får en liten vibrasjon på armen dersom jeg sitter stille i mer enn én time av gangen! Vi selger den i Roede-butikken

 

3.
Jeg drikker mye vann! Ved å alltid ha med meg vannflaske på pulten min, får jeg hyppigere mosjon enn ellers, da jeg oftere må gå ut for fylle på med nytt vann! Les også: Vann – den beste tørstedrikke!
Vann fra kran og flaske

4.
Ikke alle kontorer har denne muligheten, men flere og flere arbeidsplasser innfører såkalte “ståkontor” der møtebord eller pulten er såpass høyt oppe at du kan stå mens du jobber på PC’en. Jeg benytter meg av anledningen til å bruke disse rommene på jobben så ofte jeg bare kan! I tillegg har vi på min arbeidsplass anledning til å ha såkalte “gå-møter” en gang i blant! Dette er en fantastisk måte å løse problemer eller diskutere saker samtidig som man får frisk luft og mosjon!

5.
Noe jeg alltid gjør er å takke JA til ekstra oppgaver som krever litt fysisk a