Man kommer stadig over saker på nett som handler om hvordan spise seg til et bedre og sterkere immunforsvar. Og bortsett fra å følge isolasjons- og karanteneanbefalingene når det gjelder Covid-19-epidemien, er vel ingenting viktigere nå enn å sørge for et optimalt immunforsvar, og på den måten være så godt rustet som mulig.

Følger du rådene som blir beskrevet under, betyr det ikke at du vil unngå å få korona – eller forkjølelse og annen type influensa, men du bidrar til et godt immunforsvar som vil bekjempe sykdommen så effektivt som mulig.

Dropp helsekostprodukter

For å sørge for at kroppen får i seg alle de stoffene den trenger, er det et tilstrekkelig inntak av karbohydrater, proteiner, fett, vitaminer og mineraler som trengs.

Et balansert kosthold med anbefalte mengder næringsstoffer, vil altså bidra til å opprettholde normal immunfunksjon. Det er Helsedirektoratets kostholdsanbefalinger – over tid som gjelder!

Alle de næringsstoffene som kroppen trenger, finner du som kjent i butikken – og spesielt i frukt- og grønnsaksdisken. Så går heller dit og bruk pengene dine der, framfor i helsekostbutikken.

Antioksidanter er en veldig viktig nøkkelingrediens når det gjelder å styrke immunforsvaret, og det er nettopp disse du finner i frukt- og grønnsaksdisken.

Les også: Spis appelsin og styrk immunforsvaret.

Hva gjør antioksidanter?

I kroppens stoffskifte dannes hele tiden små mengder skadelige stoffer. Disse kalles frie radikaler og kan skade celler og vev. Antioksidantene fungerer som kroppens forsvarere mot disse skadelige stoffene. Enkelt sagt er antioksidanter en antirustbehandling for kroppen din.

Noen antioksidanter er vitaminer, andre er sporstoffer og atter andre er såkalte flavonoider eller sterke fargestoffer. Av de mest aktive antioksidantene kan nevnes vitamin C, vitamin E, betakaroten, lykopen i tomat og sporstoffet selen.

Gode