Er du en av dem som sitter på hjemmekontor, og har gjort det flere uker eller måneder? Kjenner du at de gode vanene og rutinene du hadde på lunsjen og fruktmåltidene har sklidd ut, eller rett og slett blitt borte, på hjemmekontoret?

Kontordagene flyter over til kvelden, og du glemmer kanskje å gi kroppen det viktige påfyllet kroppen trenger, fordi du ikke har dine gode kollegaer å spise lunsj sammen med eller ta en kaffe- og fruktpause med.

Kun én av fem når kostrådet «fem om dagen»

Mange tror de holder på de gode vanene på hjemmekontor, men det viser seg at vi spiser mindre frukt og grønt. Vi spiser ikke salaten og grønnsakene fra kantina lenger, jobbfrukten er borte og noen kjøper mindre frukt og grønt på grunn av skepsisen rundt uemballert frukt og grønnsaker i butikken. Ifølge den landsrepresentative undersøkelsen «5 a day Europe», gjennomført for Opplysningskontoret for frukt og grønt høsten 2020, når kun én av fem nordmenn opp til kostrådet «fem om dagen», sammenlignet med én av fire året før .

Så mye tyder på at koronatiltakene i samfunnet har medført en nedgang i forbruket av frukt, bær og grønnsaker hos norske forbrukere.

Hvordan spise sunt på hjemmekontor?

I begynnelsen av Korona-tilværelsen opplevde jeg at jeg hadde et bedre måltidsmønster på jobb enn hva jeg hadde på hjemmekontor – og i starten spiste jeg også mindre frukt og grønt. Utfordringen var å holde på de faste måltidene jeg hadde på kontoret. På kontoret  har vi felles lunsj fast klokken 11.30 og jeg har en til to fruktpauser i løpet av dagen. Disse gode vanene og rutinene var ikke så enkle å holde på i starten her hjemme.

Jeg glemte å spise frukt, og den faste lunsjtiden glemte jeg også til tider. Jeg kjente på kroppen hva som fungerte best for meg, og det var egentlig ikke noe som hindret meg i å ha disse rutinene på hjemmekontor også! Så da var det bare å skjerpe seg og fokusere på å få inn den gode måltidsrytmen og fruktpausene på hjemmekontor også.

Knekkebrødlunsj med variert pålegg du liker og raust med grønnsaker gir en næringsrik lunsj.

Se vår enkle og smakfulle oppskrift på hjemmelagde knekkebrød!

God og enkel lunsj på kun 5 minutter

Lunsjene mine blir litt mer variert på hjemmekontor. Det kan være rester av middagsmat eller salater som kan bli til lunsj eller noen “overliggere” fra helgens frokost. For meg er det viktig ikke å bruke for mye tid på å tilberede lunsjen, så her er mine tips til mettende og næringsrike lunsjer som tar toppen 5 minutter å fikse!

  • Jeg spiser grovt brød eller k