Vinterferien er i gang og mange skal tilbringe noen dager sammen på hytta. Da er det deilig å bare kunne nyte og kose seg maksimalt når man først har fri.

Vet du av erfaring at måltidsrytmen og planleggingen kan være utfordrende når du setter nesa mot hytta?

Planlegg en hyttemeny

Da kan det være nyttig å bruke litt tid på å sette opp en ukemeny før dere reiser. Det gjør planleggingen og innkjøpene litt enklere, og du slipper å bruke tid og energi på å planlegge underveis. Du vil oppleve at det er mer tidseffektivt å planlegge måltidene for flere dager enn å planlegge en og en dag. Din tid er verdifull, så bruk den godt!

Les også: Godt planlagt er halvveis gjennomført.

HANDLELISTE: Ved å planlegge matvarekjøpene blir totalprisen lavere og du kaster mindre.

Hva kan være smart å ta hensyn til?

Det er noen faktorer man må ta mer hensyn til når man skal planlegge måltidene på hytta enn når man er hjemme. Maten skal mette og tilfredsstille mange, den bør være relativt enkel å lage og kunne lages med litt enklere og mindre utstyr. Så er det jo greit at handleposene ikke tar alt for mye plass i en allerede stappfull bil.

Det er også viktig at måltidene skal gi rikelig påfyll av næringsstoffer slik at du har energi og overskudd til å gjøre det du har lyst til å utføre av aktiviteter. Og den skal selvfølgelig smake godt!

Man har jo ofte mer tid til å kose seg med matlagingen og spise god mat, og da blir det jo enda hyggeligere når ting er planlagt på forhånd.

Vi har laget et forslag til smakfull og næringsrik hyttemat som metter godt, som vi håper kan være til litt hjelp og inspirasjon i planleggingen.

Mandag
Tomatsuppe med pasta, kalkunbacon og egg

Hjemmelaget tomatsuppe er enkelt å lage, og smaker veldig godt! Server med kokt egg og pasta til.

 Oppskrift på Hjemmelaget tomatsuppe

 

En fyldig og god tomatsuppe lager du enkelt selv – full av næring og utrolig god!

Tirsdag
Ovnsbakt laks med byggotto, eple og rosenkål

Laks kan du enkelt ta med på hytta, enten i porsjonspakker eller i hel filet. Bruk den gjerne litt tidlig i uka – mens den er fersk. Ovnsbak laksen og server med byggotto og rosenkål

Ovnsbakt laks med byggotto, eple og rosenkål