Vil du ikke at noen skal vite at du prøver å gå ned i vekt? Da bør du skaffe deg en helseapp! Velg en app som gjør det enkelt å holde oversikten over kalorier og energiforbruk, men ikke glem at appen også må holde deg motivert.

En gang i tiden (for ikke lenge siden) var det helt greit å si at man slanket deg. Sånn er det ikke lenger. I hvert fall ikke i alle miljøer. Å slanke seg er å gi etter for sosialt press, som sier at du ikke er god nok som den du er.

Denne appen bør være på mobilen din dersom du vil bli sunnere!

Ingen blir bedre mennesker av å gå ned i vekt

Det er både riktig og klokt at verden har forandret seg. Kroppsfikseringen i samfunnet skaper store problemer, særlig for unge mennesker. Mange kunne med fordel tatt en lang pause fra Instagram, hvor skjønnhetsidealet ligger skyhøyt over virkeligheten. Når kroppsidealet er å være undervektig, er det selvfølgelig noe galt med samfunnet. Vi bør slåss mot alle krefter som tvinger oss til å se ut på en bestemt måte.

Ikke plass for åpenhet

For oss som vil gjøre noe med vekten (2 av 3 ifølge Helsedirektoratet), blir dette ekstra vanskelig. Vi er ukomfortable med vekten vår, men vi er også flaue over å ville gjøre noe med den. Forteller vi de rundt oss at vi vil ned i vekt, ender vi ofte i diskusjoner som vi er dømt til å tape; det er enkelt å argumentere for at vi bør akseptere oss selv som den vi er, uansett om vi er mye overvektige, eller bare litt. Også om de ekstra kiloene plager oss.

Å gå ned i vekt kan være veldig positivt

Det er viktig å huske på at vekttap kan bety noe virkelig positivt. Særlig for alle som er sykelig overvektige. Men også for oss som kanskje bare er 10 kilo for tunge. Å gå ned i vekt kan gjøre oss stolte. Vi får til noe som bare handler om oss selv. Det kan gi økt selvtillit, som gjennomsyrer store deler av livet.

Les også: Spiste 3 boller til frokost, så fikk han Roede-appen.

Oppskrift på sunnere eltefrie rosinboller med nøtter finner du her!

Knut Grothaug gikk ned 20 kg med Roede-appen.

Gode og dårlige grunner til å gå ned i vekt

Noen ganger er grunnene for å ønske seg ned i vekt en blanding av at vi har urealistiske skjønnhetsstandarder for oss selv og det at vi ønsker å bli en sunnere person, som får et godt og langt liv. Dette er helt OK. Du vil alltid ha flere motiver for å gjøre noe. Noen motiver er gode, andre er ikke fullt så gode. Det å akseptere disse interne spenningene og ta valg på denne bakgrunnen, er den eneste måten å forholde seg til den indre diskusjonen med oss selv. Å innrømme at du ønsker å forbedre deg selv, er ikke skamfullt.

Gå ned i vekt fordi du elsker hele deg

Når det å gå ned i vekt er en handling gjort i kjærlighet til din egen kropp, handler det om din egen identitet og ditt syn på liv og helse. Når du går ned i vekt fordi du elsker deg selv, har du full rett til å tenke at det OK å ønske det.

Ingenting å skamme seg over

Å innrømme at du ikke ønsker å bære rundt på ekstra kroppsfett, fordi du vil være komfortabel når du trener, komme inn i en bukse eller vil løpe rundt på stranden og være stolt av deg selv, er det helt OK. Hvis du ønsker å være i 60-årene og føle deg som 40, er det OK. Å ta den helt ut på tredemølla og ville at andre skal tenke «Jeg