De aller fleste forbinder Roede med moderat vektreduksjon, som man oppnår med et moderat energiunderskudd. Dette har vi holdt på med i 50 år, og vi vet det fungerer, og at det er en god metode for å gå ned i vekt. Men nå viser mer forskning at man kan oppnå like gode resultater ved å ha et mye lavere energiinntak den første perioden. Det som avgjør om man lykkes eller ikke, er selve hold vekten-fasen, der man både skal øve – og holde på de nye vanene, inntil de går helt på autopilot. Det er altså perioden etter vektreduksjonen som avgjør om man lykkes eller ikke med å gå varig ned i vekt.

Derfor gir vi nå deltakerne våre mulighet til å velge mellom å ha et moderat energiinntak, på mellom 1300-2500 kcal per dag, eller å ligge på 1000 kcal i noen uker (eventuelt en kombinasjon av disse metodene). Uansett metode, vil man etter noen uker gradvis begynne å øke matinntaket igjen. Vi kaller disse to metodene for Roede Balansert og Roede Kickstart.

Finn det kurset som passer deg best her, det er først på kurset du velger om du vil gå på Roede Balansert eller Roede Kickstart.

Dette er en dagsmeny på Roede Kickstart. Mye godt mat!

Hvordan gikk det med oss?

Alle i Roede har gått på Roede Balansert. Vi må jo ha kjennskap til produktet vi selger, og erfart det på egen kropp. Nå som lavenergidiett er et nytt produkt som vi tilbyr, ønsket noen av oss i Roede å teste ut dette.

Først vil jeg skrive litt om min egen erfaring, og så vil jeg fortelle hvordan det gikk med mine kolleger Vibeke og Martin. Det er interessant at vi har nokså forskjellige opplevelser.

Selv testet jeg ut lavenergidiett i 1 uke, der jeg spiste +/- 1000 kcal per dag. De aller første dagene syns jeg var nokså krevende, jeg var mye sulten og hadde vondt i hodet. Til tider følte jeg meg også både svimmel og kvalm. Jeg kunne ikke opprettholde samme aktivitetsnivå som jeg pleier, men det gikk fint med noen lettere joggeturer, og turer med hunden. Jeg drakk mye vann og kaffe, mer enn jeg pleier, og jeg var veldig nøye med å spise regelmessig: Litt, men veldig ofte! Noe som jeg opplevde som virkelig positivt var at jeg fikk mye mer søvn enn vanlig (for jeg orket ikke være oppe så lenge!), og da syns jeg huden min (!) ble mye finere, fordi den fikk den skjønnhetssøvnen den savnet så sårt. I tillegg har jeg aldri spist så mye grønnsaker i hele mitt liv, tenk så bra for kroppen min! Og denne vanen har jeg faktisk klart å fortsette med.

Etter hvert som dagene gikk ble det lettere og lettere, og jeg kom inn i rutinen. Jeg syns frokost, lunsj og middag gikk greit, men kveldene var den store utfordringen, for da ble jeg veldig sulten. Men siden man kan spise nesten ubegrenset med grønnsaker, knasket jeg både gulrøtter og kålrot. En kveld gikk en hel pakke stangselleri med. Til middag spiste jeg bare grønnsaker og salat med fisk eller kylling, slik at jeg hadde litt mer å gå på om kvelden. Jeg, som i utgangspunktet er normalvektig, gikk ned 2,5 kilo denne uken.