Stopp søtsuget – det er faktisk mulig å holde seg unna godteskuffen!

De tre viktigste knepene for å få til gode spisevaner og bli kvitt søtsuget er å spise regelmessig  –  spise variert  –  spise deg mett.

Start dagen med en god frokost – det gir ikke bare en god start, men bidrar til et mer stabilt blodsukker gjennom dagen. Spis lunsj, middag og kvelds, og unn deg gjerne et lite mellommåltid hvis det blir lenge mellom hovedmåltidene. Spis variert slik at kroppen får i seg alle de næringsstoffene kroppen trenger i løpet av dagen, et godt tips er å passe på å spise tre forskjellige frukter. Spiser du ofte nok unngår du at blodsukkeret blir for lavt, og dermed behovet for raskt påfyll som lett kan oppleves som søtsug.

10 tips for mindre søtsug

 1. Først: Tøm huset for søtsaker og lag en god plan for hva du skal gjøre når søtsuget melder seg.

 2. Kom deg ut på tur, frisk luft og aktivitet hjelper – og du får tankene over på noe annet.
  Jeanette_turbilde_ute med hund_643x643

 3. Spis en søt frukt, for eksempel en saftig appelsin. I de fleste tilfeller kan man kalorimessig spise ti ganger så mye frukt som sjokolade.

 4. En kopp te hjelper. Gjerne med litt melk og en halv teskje honning. Søtsug er ofte bare savn etter noe å spise.

 5. Ha oppskårne grønnsaker som gulrøtter og kålrot lett tilgjengelig. De gir en rekke verdifulle vitaminer og mineraler som sjokoladen mangler.

 6. Puss tennene! Godis og snacks smaker ikke godt med nypussede tenner!

 7. En liten fruktyoghurt kan være redningen. Legger du en lettyoghurt i fryseren i ca. halvannen time, har du en deilig is.

 8. Ring en venn eller to, da får du helt andre ting å tenke på!

 9. Det er vanskelig å skille mellom tørste og godtesug. Ofte er man bare tørst – drikk et stort glass vann, det kan hjelpe!

 10. Lag en smoothie! Du får en vitamininnsprøytning i tillegg til å få dekket behovet for det søte.

  ID:48589265

Finn din motivasjon

Du kommer ikke utenom at det krever viljestyrke den første tiden du kutter ned på det søte. Det krever at du bestemmer deg! Bruk tid til å finne din motivasjon til å bli kvitt søtsuget. Husk det er du som er sjefen – ikke søtsakene! Dette høres kanskje tøft ut, men det må litt vilje til.

Tips!

Det kan være til god hjelp å bli bevisst hva som er viktig for deg. Ta et ark og sett en strek på midten, skriv ned fordelene med å kutte ut søtsaker på den ene siden og ulempene på den andre siden. Gjør en oppsummering for deg selv og finn ut hva DU VIL.

Lykke til med kampen mot søtsuget:)
Har du flere gode råd, del dem gjerne med meg!

Hilsen Jeanette