Lunsjmøter er effektive møter med mål om å utrette noe, diskutere samt være kreative. For å utnytte potensialet for et godt møte, er det smartere enn du tror å servere mat som gir overskudd, konsentrasjon og motiverte medarbeidere.

Lunsjen – det viktige påfyllet

Lunsjen er et viktig måltid fordi det gir påfyll av energi slik at du holder ut resten av dagen. Fyller du derimot på med rask energi er faren stor for at konsentrasjonen og overskuddet daler etter relativt kort tid. Bruker du lunsjen til å fylle på med grønt og grovt har du lagt et godt grunnlag slik at det i større grad er enklere å holde seg unna søte fristelser når suget er for stort.

Les mer om flere lunsjtips her!

Møtemat – overskudd eller dalene konsentrasjon

Mellommåltid

Husker du å fylle på med riktig energi?

Det er ikke så sjelden at møterommet i stedet for smart mat fylles med kjeks, boller, brus eller til og med sjokolade og smågodt. Dette er matvarer som det er lett å spise mye av på relativt kort tid. Blodsukkeret fyker i været og du får en oppkvikker. Dette varer imidlertid ikke så veldig lenge og mange vil oppleve at en sløvhet og tretthet kommer snikende, om ikke mer enn før du spiste.

Maten påvirker konsentrasjonen og kreativiteten i en gruppe. Hvem ønsker vel en slapp gjeng på møte?

Spis for overskudd

Fyller du ikke bensintanken med bensin jevnlig vil bilen stoppe. Fyller du feil drivstoff på bilen så vil den ikke fungere slik den skal. Slik er det også med oss mennesker. Kropp og sinn trenger jevnt påfyll og riktig påfyll som gir deg det nødvendige overskuddet.

Små grep gjør en stor forskjell

Hvordan er kulturen på din arbeidsplass til å ta de sunne valgene? Er det stadig smågodt, kjeks og sjokolade i gangene og på møter eller har dere fokus på de sunne valgene med tilgjengelig frukt og grønt, nøtter eller andre smartere valg?

Arbeidsgiver bør i større grad legge til rette for de sunne valgene på en arbeidsplass – det vil komme både medabeidere og bedriften til gode!

Les mer om hvorfor det er viktig med et jevnt påfyll gjennom dagen her!

Lykke til med sunt valg av møtemat fremover!