Nei, dette er ikke en artikkel om mindfullness, buddhisme eller meditasjon. Dette er rett og slett en artikkel om mat og trening. Fire uker fra nå kommer du til å merke at du har fått mer overskudd og energi. Du kommer til å veie 3 – 4 kilo mindre og være lettere til sinns. Vi snakker ikke om en pille eller en mirakelkur, vi snakker rett og slett om å følge rådene fra Roede.

Du blir hva du spiser

At toppidrettsutøvere trener mye, vet alle. Det som kanskje er litt mer overraskende, er hvor viktig kostholdet er for prestasjonene deres. I løpet av de siste ti årene har man begynt å snakke om prestasjonsernæring. Olympiatoppen har for eksempel fire ernæringsfysiologer, som jobber med å skreddersy kostholdet til den enkelte idrettsutøver. Vi andre har mye å lære av dette. Vi skal også prestere. Vi skal prestere på jobben eller skolen, vi skal ha overskudd på hjemmebane og yte på treningen. Hverdagen krever at både kropp og hode fungerer! Ved å gi deg selv riktig påfyll av mat og drikke, vil du prestere bedre og bli den beste utgaven av deg selv.

Ikke slutt å spise!

Det handler ikke om å kutte ut mat eller spise mindre. Helsedirektoratet sine råd, som er fundamentet i Roede, sier dette om et lavt kaloriinntak: Hvis du spiser mindre enn 1550 kcal om dagen, er det «en betydelig risiko for at kostholdet gir utilstrekkelig tilførsel av vitaminer og mineraler.»

Altså handler det ikke om å slutte å spise, men om å velge mat som gir kroppen det den trenger av næringsstoffer.

MYE MAT: Med Roede-metoden kan du spise masse sunn og smakfull mat – elsk det du spiser!

Les ogsåGlem ordet slanking.

Alt du må få i deg for å bli en stjerne

Her har Helsedirektoratet helt konkrete råd. Kroppen din trenger fett, karbohydrater, kostfiber og proteiner. Så langt er alt greit. Du overlever. Men listen er litt lengre. Du må sørge for og at noe av det mettede fettet byttes ut med flerutmettede essensielle fettsyrer som Omega-3. Du trenger også en jevnlig tilførsel av vitamin A, D, E og K, samt diverse B-vitaminer som Tiamin, Riboflavin, Niacin, Folat, Vitamin B6, B12 og vitamin C. I tillegg trenger du påfyll av mineraler og sporstoffer som Kalsium, Jern, Fosfor, Kalium, Magnesium, Sink, Kopper, Jod og Selen

Med andre ord: Du blir ikke den beste utgaven av deg selv, hvis du lever på pasta, pizza, pølser og potetgull. Det er også tvilsomt om du kan løse dette med kosttilskudd. Dette skriver Helsedirektoratet: «Kosttilskudd er ikke et alternativ til et godt kosthold og aldri en snarvei til gode prestasjoner.»

Les også: Tren deg ned i vekt med kosthold.

Ikke legg på – det finnes en enkel løsning

Det er helt sant at du om fire uker kommer til å være på god vei til å bli både slankere, sunnere og lykkeligere. Vi vil at du skal prøve Roede, men les litt til først.

Kosthold er nøkkelen

Roede har solid forskning i ryggen som viser at det du spiser faktisk er selve nøkkelen til et godt liv.

Du kan spise deg bort fra sykdom. Du kan spise deg smartere, og du kan spise deg til bedre fysiske prestasjoner!

Åtte gode år

Livet handler om mer enn å overleve! Du bør stille litt strengere krav. Ordet livskvalitet er viktig. Du skal ha et godt liv med overskudd og