Dropp helsekostbutikken! Det er tryggere og sunnere å spise fisk, fiber, frukt og grønnsaker. Her er listen over det du bør handle i dagligvarebutikken på din neste handletur.

1) Mørke bær, 2) Frukt med mye farge, 3) Tomater, 4) Paprika, 5) Kiwi, 6) Appelsiner, 7) Bladgrønnsaker, 8) Spinat, 9) Grønnkål, 10) Nøtter, 11) Mandler, 12) Havregryn, 13) Gulrot, 14) Søtpotet, 15) Mango, 16) Fisk, 17) Valnøtter 18), Linfrø, 19) Belgfrukter, 20) Tran.

Handleliste for immunforsvaret

Det er viktigere enn noensinne å følge helsemyndighetenes anbefalinger: Riktig håndvask, karantene og isolasjon er viktige råd. I tillegg er myndighetene opptatt av sunt kosthold. Det forhindrer ikke koronasmitte, men det bidrar til et sterkt immunforsvar.

Det blir lettere å leve sunt når du laster ned Roede-appen

  • Din egen, daglige kostholdsscore
  • Automatisk måling av aktivitet og trening
  • Motivasjon, påminnelser og gode råd
  • Tilgang til norsk matvaredatabase gjør det enkelt å registrere det du spiser
  • Over 1500 oppskrifter på sunn, næringsrik og god mat
Last ned Roede-appen GRATIS

 

Fem om dagen gir deg et godt grunnlag

Spis grønnsaker, mørke bær og frukt med mye farge – minst fem om dagen! Det er ikke én enkelt frukt eller grønnsak som er den ultimate sykdomsforebyggeren. Ved å kombinere mange, får du det beste forsvaret.

Antioksidanter er rustbehandling for kroppen

De mest aktive antioksidantene er vitamin C, vitamin E, betakaroten, lykopen i tomat og sporstoffet selen. Gode kilder til C-vitamin er paprika, kiwi og appelsin. Bladgrønnsaker er fulle av antioksidanter. Jo mørkere varianter du velger, desto flere antioksidanter får du i deg. Spinat og grønnkål er noen av de sunneste grønnsakene du kan spise! Bær er proppfulle av antioksidanter.

A- og E-vitamin i passe mengder

E-vitamin får vi fra nøtter, mandler og fullkornvariantene av hvete og havre. I tillegg er det viktig med betakaroten, en forløper til A-vitamin, og vi bør derfor spise rikelig med gulrot, søtpote