Det finnes så mye godt og smart tilbehør man kan servere til grillmaten for å gjøre den mer appetittlig og ikke minst næringsrik uten å gå på bekostning av smak. Fyll opp tallerkenen med frukt og grønt, tenk at det er det du skal bli mett av. Gjør grønnsakene til hovedingrediensene i retten og nyt heller kjøttet ved siden av. Da vil du tilføre kroppen massevis av vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber.

Reduser kjøttet!

Om du griller ofte kan det bli litt mye kjøtt! Dette er noe vi alle bør redusere mengdene av, spesielt bearbeidet kjøtt. Samt bør vi velge råvarer som er kortreiste og av bedre kvalitet, dette er gunstig for både helsen og miljøet. Du vil føle deg mindre slapp og tung i kroppen etter måltidet og vil kanskje ha overskudd til å leke med barna etter middag eller overskudd til den hobbyen du er så glad i. Ikke minst vil det gi et mindre karbonavtrykk og spare miljøet for store klimagassutslipp.

Potetsalat er en klassiker til grillmat, ved å lage den selv har du full kontroll over hva den inneholder. Det smaker bedre og du kan til og med spise mer. Rode-kjøkkenet har flere gode oppskrifter på potetsalat. For eksempel potetsalat med kesam eller  om du bare vil grille deilige små nypoteter.

Fargelegg tallerkenen din og gjør måltidet til en smaksfest

En salat er ikke en salat, gjør det spennende med masse farger. Å tilsette friske urter vil gi salaten et smaksløft og gjøre den mer spennende eller topp den med ristede pinjekjerner for ekstra krønsj. Har du prøvd vår brokkolisalat eller vannmelonsalat? Grønnsaker bakt i folie er også enkelt og gjør at du kan tilberede maten på ett og samme sted. Her er det kun fantasien som setter grenser, alt kan bakes på grillen. Du kan også kutte opp grønnsaker og legge de rett på grillen, som blant annet asparges, squash, paprika. Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig og liker best.

Test ut ulike dressinger

Tunge, fete dressinger kan enkelt byttes ut med lettere sjy- eller rødvinssauser. Bruk eventuelt en hjemmelagd dipp istedenfor saus med kesam eller Drømmelett som base, for eksempel agurkdressing. Tilsett ønsket krydder og vips har du en frisk dressing til maten. Jeg er spesielt glad i å tilsette finhakket hvitløk, salt, pepper og paprikapulver. Tilbehør som hummus , tzatsiki og