Det er ikke lenge siden verken Lise Hellstrand Aarli (43) fra Sørlandet eller Karianne Larsen (44) fra Alvdal innså at de måtte gjøre noe med vekten sin.

– Etter å ha vært sykemeldt i 2018 gikk jeg inn i en depresjon som gjorde at jeg gikk kraftig opp i vekt på noen få måneder. Jeg hadde vært aktiv turleder i DNT i 10 år og plutselig ble det tungt å bevege seg. Å leke med 2-åringen var tungt, og selvtilliten ble sterkt svekket da hele garderoben måtte byttes, beskriver Lise.

Karianne hadde også behov for å gå litt ned i vekt.

– Så i august 2020 bestemte jeg meg. Jeg kunne jo bruke den kjedelige Corona-tiden på noe fornuftig! Det var av helsemessige årsaker at jeg gjerne ville gå ned litt i vekt, forteller hun.

Det var ikke tilfeldig at valget falt på Roede, noe de begge hadde kjennskap til fra før av.

– Jeg gikk på Roede-kurs i 2005 og oppnådde gode resultater. Jeg visste at dette er ingen «sultekur», men man spiser helt normal mat som kan serveres til hele familien, forteller Karianne.

Lise har også vært fornøyd med Roede da hun kan spise vanlig mat og nokså vanlige mengder.

– Det fine denne gangen var at Roede hadde skiftet «stil». Jeg fikk mer hjelp til å endre livsstil! Før var det mer lavkalorimat føler jeg. Jeg hadde også bestemt meg for å ta kurs til jeg var i mål denne gangen, forteller hun.

Lise og Karianne kjente ikke hverandre før de begynte på digitalt kurs hos Roede-kursleder Lene Hannevig. Det tok ikke lange tiden før de ble gode venner, og satte seg et delmål, som innebar at de skulle møte hverandre på ordentlig – på Roede-camp i selveste Lofoten.