Noen dager er ekstra travle noe som oppleves både stressende og lite hyggelige for alle i familien. Finnes det noen tips som kan bidra til at middag situasjonen blir mindre hektisk?

Planlegging gjør en stor forskjell

Vi har alle vært der. Klokken er fire og to av barna skal på trening eller annen aktivitet kl 18. Før det skal aller helst leksene være sjekket, middagen kjøpt inn, laget og spist. Bare tanken er stressende. En tavle eller kalender med middagsretter en uke av gangen  gjør at man på forhånd vet hva som skal lages, noe som i seg selv skaper mindre stress. Er handlingen av varer i tillegg unnagjort for hele eller halvparten av uken, ja da kan du senke skuldrene litt til. Det som står igjen da er tiden du bruker på å lage middagen.

Bruk opp rester – lag suppe i en fei

En suppe trenger ikke mange ingredienser. Har du ikke rukket å handle og kjøleskapet er relativt tomt, ja da kan en “restesuppe” være helt genialt.  Om du har løk, buljong, olje og rester av frosne eller friske grønnsaker kan du lage suppe til mange på få ingredienser. Det morsomste av alt er at en hjemmelaget suppe ikke tar noe lengre tid enn en posesuppe. I tillegg får du brukt opp restene dine. Ønsker du derimot å bruke opp en pose er det bare å tilsette restegrønnsakene og bruke posen som en buljongbase.

Tomatsuppe med pasta og kokt egg – rask og enkel og lage

Bruk friske tomater eller hermetiske- alt etter hva du har i skapet. Prøv deg gjerne fram med andre rester som du kan tilsette suppen. Bare fantasien kan sette en stopper!

Dette trenger du til 4 porsjoner

 • 160 g fullkorn fusilli
 • 1 stk løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 stk chili
 • 1 ss olje
 • 1 g timian, tørket
 • 3 boks hermetiske tomater
 • 1 stk terning grønnsaksbuljong
 • 1 dl vann
 • ½ ts salt
 • ½ ts pepper
 • 4 stk egg
 • 2 stk vårløk

Slik gjør du

Sett på en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Den skal kokes såkalt al dente, med en fast kjerne. Det tar omtrent 10-11 minutter. Når pastaen er ferdigkokt, hell av vannet i et dørslag, kjøl raskt ned i rennende kaldt vann. Sett på en kjele med vann til koking av egg. Kok eggene i 8-10 minutter. Kjøl ned under rennende kaldt vann.  Finhakk løk, hvitløk og chili. Stek dette til løken er  blank i olje i et par minutter, i kjele. Tilsett hakkede tomater og buljong, og kok opp. La suppen småkoke i ca 10 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser slik at du får en jevn og fyldig suppe. Smak til med salt og pepper. Ta av skallet på eggene og del de i to. Skyll og del vårløk i strimler. Tilsett pasta og vårløk i suppen. Server med kokte egg.

Fem ingredienser kan være nok

Har du ikke rukket å handle, eller planlegge middagen? Fortvil ikke. Du trenger ikke fylle opp handlekurven for å kunne lage en komplett middag. Med kun 5 ingredienser vil du raskere komme i mål med matlagingen, samtidig som handlingen er unnagjort i en fei. Og selv om du bruker mindre tid vil du allikevel lage velsmakende og næringsrike middagsmåltider som hele familien kan like.

Vi tar utgangspunkt i at du har basisvarer som salt, pepper, buljong og margarin/olje . Så selv om ingrediensene er få, trenger ikke det å gå utover matgleden – den magien skaper du rundt grytene og middagsbordet.

Squashgetti med pølser og pesto.

Nedenfor finner du flere oppskrifter med bare 5 ingredienser, som tar ca. 20 minutter å tilberede

Smakfulle og mettende sunne retter du bare kan glede deg til å teste:

Ønsker du å motta “Dagens middagstips” fra Roede-kjøkkenet så kan du melde deg på her for å motta inspirasjon og tips på mail!

Vel bekomme!