Noen ganger kan man få inntrykk av at et sunt kosthold er vanskelig, og at det kun er råvarer du må til spesialbutikker for å kjøpe som duger. Men det er altså ikke slik at spesialmel, urtedrikker eller pulverisert næring må til for å leve sunt. Hvis det hadde vært tilfellet, er det forståelig om folk ikke hadde orket tanken på å leve sunt. Heldigvis er det ikke sånn! Vanlig mat er bra nok .

Visste du at den beste supermaten er den du får i nærbutikken din?

Men hva er egentlig vanlig mat?

Vanlig mat-begrepet kan skape forvirring. En av grunnene til dette er nok fordi vi ikke alltid har samme oppfatning av hva som menes med vanlig mat. Det vi i Roede mener er vanlig mat er den sunne maten. Både for helsen, men også for kloden. Maten som består av mye frukt, bær og grønnsaker, belgvekster, hele korn, ren fisk og kjøtt i begrensede mengder. Minst mulig ultraprosessert, og lite sukker, mettet fett og salt. Realiteten er dessverre slik at det som i nåtid er dagens vanligste mat er junk, sukker og fett, samt ultraprosessert mat. Det er dette som kan skape forvirring.

Dette er vanlig mat: Enkel og sunn ukesmeny for hele familien

Lurer du på hva du skal ha til middag? Vi setter hver uke sammen en smakfull og god ukesmeny som passer fint inn i hektiske hverdager. Disse inneholder både en vegetarrett, fiskeretter og kjøttretter. Noe for enhver smak! Du finner “Ukens middagtips” her eller du kan motta “Dagens middagstips” på epost.

Tips du kan ta med deg når du velger matvarer

VISSTE DU AT den beste supermaten er den du får i nærbutikken din?

Det er god dokumentasjon for at et sunt og variert kosthold er helsefremmende. Hvis du som hovedregel følger helsemyndighetenes kostholdsråd med rikelig frukt, bær og grønnsaker, fisk, korn og grove kornprodukter og magert kjøtt i passe mengder, er du på god vei.

En tommelfingerregel er å velge matvarer som er nærmest mulig sin opprinnelige form. Altså så hele korn som mulig – slik som havregryn eller byggryn fremfor frokostblandinger med en lang ingrediensliste. Ren fiskefilet fremfor fiskenuggets, bær fremfor syltetøy. Velg matvaren du egentlig ikke trenger en ingrediensliste for å se hva den består av.

Velg i hovedsak matvarer du ser hva er og ikke må lese på ingredienslisten hva den faktisk inneholder.

Les også: Mat trenger ikke være så sykt vanskelig.

Roede hjelper deg på vei uansett mål
– enten om det er å gå ned i vekt eller om du ønsker at familien skal leve sunnere

ROEDE-KOSTHOLDET: Alle i familien vil nyte godt av den samme sunne hverdagsmaten.

En av Roede-metodens største fortrinn og årsak til suksess gjennom 45 år, er at den helt vanlige maten duger for å oppnå en sunn livsstil og den vekten du ønsker. Denne maten finner du i al