Mange av oss – ja kanskje alle, fra tid til annen – går rundt med tanker om hva vi skulle/burde ha gjort for å få det bedre. Enten om det er å ta et oppgjør med arbeidssituasjonen din, gjenoppta et vennskap du savner eller å ta grep om livsstilen din. Det kan være små, dagligdagse behov som ikke er dekket. Eller det kan være snakk om større, og mer kritiske behov.

En ting er sikkert: Det blir ikke bedre av å gå og gnage på det. Kanskje du kan tenke tilbake til en gang du tok tak i et større eller mindre problem, og huske hvor godt det var å få lagt alle kort på bordet! Kanskje du lagde en plan for videre handlinger og fikk litt støtte og veiledning fra en utenforstående på veien?

Selv om ansvaret fremdeles er ditt, er det utrolig godt å kunne ha noen å dele litt med. For vi er jo sosiale vesener, og har godt av andres perspektiv i ny og ne. Spesielt om vi har stått i vår egen boble over lang tid, og kanskje ikke opplever å finne noen løsninger lenger.

Behovet for endring slår inn med full kraft, og plutselig er du klar!

Enten du er en som liker å ordne opp helt selv, eller som har behov for flere på laget, skal du ta deg selv og dine behov på alvor. På et tidspunkt er det ikke lenger mer plass under teppet til det som feies bort. Men selv da er det heldigvis ikke for sent. Langt ifra. Mange av oss trenger å nå “bunnpunktet” før vi tar grep. Nok er nok! I gestaltterapi, blant annet, handler dette om polariseringer. At ved å forsterke et ytterpunkt vil polariteten til nåsituasjonen kunne dukke opp. Altså det motsatte.

Behovet for endring slår inn med full kraft, og plutselig er du klar. Vær da til stede og grip sjansen!

For det er alltid noen der ute som er klar til å bistå. Enten det er et familiemedlem, en god kollega på jobb eller en helt annen som kanskje jobber innenfor feltet du søker støtte og litt drahjelp til.

Les også: Har pandemien påvirket din psykiske helse?

Roede – den støttende veilederen

Der er vi i Roede så heldige. Som nettopp får være den støttende veilederen til de som har et sterkt ønske om å ta tak i livsstilen sin. Enten det gjelder vekt, overskudd i hverdagen, komme i gang med fysisk aktivitet eller utforske identitetsaspekter og hvilke tanker/handlinger som begrenser eller drar deg fremover. Våre kursmedlemmer har alle forskjellige – og flere like – utgangspunkter. Og vi står klare til å møte dem akkurat der de er. Slik at vi sammen kan ta fatt på veien mot der de ønsker å være.

Det er lettere å lykkes sammen med andre.

Mange kommer når de har nådd bunnen – når de innser at de kanskje har spist “den siste” smågodtposen for 10. gang. Eller når de har gitt seg selv litt vel mange nye mandager å starte på, hvor påfølgende tirsdag alltid går skeis. Og de ikke klarer å ta seg selv ut av det dårlige mønsteret, etter å ha prøvd alene mange ganger. Andre kommer til oss fordi de innser at de med noen små, gode grep, kan få det litt bedre i hverdagen – uten at de nødvendigvis har satt seg helt fast i egne uhensiktsmessige mønstre ennå.

Til syvende og sist handler det om det samme: Å legge kortene på bordet for deg selv. Å ta deg selv på alvor og lytte til de egentlige behovene dine. Og å vite at det alltid er noen der som kan bistå med veiledning og støtte når du selv opplever å stå litt fast.