Det er ikke til å stikke under en stol at vi nordmenn er glade i sydenferiene våre. Etter en lang og kald vinter er det deilig å kunne reise til varmere strøk for sol, bading og avslapping. Samtidig blir det ofte mye god mat og drikke, og for mange kan det være utfordrende å holde på de gode vanene når de er på ferie. Her er noen gode råd for å unngå feriekiloene og ta smarte valg på sydenferien.

Ta kontroll over frokostbuffeten

Det er fort gjort å bli overveldet av frokostbuffeten og forsyne seg for mye. Ta deg derfor en runde i frokostsalen før du forsyner deg. På denne måten får du et overblikk over hva som finnes, og du kan bestemme deg på forhånd hva du ønsker å smake på. Start med grønnsaker og frukt, før du fyller tallerken med andre matvarer.

Les også: All inclusive i sommer!

Vær bevisst på restauranten

Vi spiser gjerne en del ute når vi er på ferie, og ofte blir det både lunsj og middag på restaurant. Vær bevisst når du bestiller mat. En lunsj trenger ikke å være like stor som en middag. Velg magre og proteinrike retter, så sparer du både kalorier og holder deg mett lengre.

Velg smart tilbehør

Pommes frittes er et kjent tilbehør til de fleste retter i typiske «sydenland». Spør deg selv om det er nødvendig med pommes frittes til alle rettene? Hør med kelneren om du kan få en salat istedenfor chipsen. Her kan du spare mange kalorier!

Drikk med måte

På ferie koser vi oss, og det kan fort bli noen enheter hver dag. En eller to øl på stranden, noen glass vin til maten og en drink til dessert kan fort bli mange ekstra kalorier. Drikk med måte, og vær oppmerksom på ditt eget alkoholinntak. Ofte kan det være minst like godt med en iskald iste eller sukkerfri brus.

Vær aktiv

Late dager på solsengen er deilig, men enda deiligere er det å legge seg ned etter å har vært i aktivitet. Start dagen med en jogge- eller gåtur før du nyter livet på solsengen resten av dagen. Bruk også sjøen eller bassenget! Svøm aktivt noen minutter hver gang du skal kjøle deg ned. Svømming er en flott treningsform som også er skånsom for leddene.

Les også: Tren der du er – legg på svøm.

Nyt ferien!