Jobber du mer enn noen gang og må yte ditt ytterste i denne krevende korona-tiden?

Ekstra lange arbeidsdager og minimalt med pauser, kan føre til at du glemmer dine egne behov. Det kan være krevende å ta vare på seg selv og holde tak i egen prosess. Men det er viktigere enn noen gang at du tar vare på deg selv nå, for at du skal ha det overskuddet som trengs og for å holde fokuset over lengre tid.

Selv om pausene blir kortere og arbeidsdagene lengre, og den gode måltidsrytmen du har innarbeidet blir vanskelig å holde på, er det ekstra viktig at du velger å spise sunn og variert mat, når du først spiser. Velger du næringsrik pausemat vil du få et mer stabilt blodsukker som gjør det lettere å holde trykket/energien oppe gjennom arbeidsøkten, til neste pause.

Men hvordan få til en løsning på dette som er overkommelig? Med litt planlegging i forkant, kan du forberede smakfulle og næringsrike pausemåltider som metter og holder energien oppe når det trengs som aller mest!


Her får du noen tips til hva du kan ta med deg på jobb som gir god og næringsrik energi som kroppen din trenger og ikke minst fortjener:

Den gode og praktiske matpakken

Det enkle er ofte det beste- det er matpakken et godt eksempel på. Du kan lage matpakken dagen før, så blir den fort litt sunnere enn når du har dårlig tid. Grovt brød og variert pålegg som makrell i tomat, leverpostei, ost, egg, og litt  ekstra grønnsakstopping ved siden av er perfekt:

Kjøleskapsgrøt

Kjøleskapsgrøt

Kan lages ferdig dagen i forveien og holder seg i kjøleskapet i flere dager, og kan porsjoneres ut over uken. Ta med et ferdig glass med grøt og en skje, og varier med topping som nøtter, tørket frukt eller friske bær. Det er også mulig og koke grøt ferdig og avkjøle den,  for så så spise den avkjølt.

Hjemmelaget bar