Spise MER mat for å gå ned i vekt? Ja, det går faktisk an. – Et av våre viktigste råd på Roede-kurs er faktisk at du spiser NOK når du skal ned i vekt.

Hvordan er det mulig å gå ned i vekt ved å spise mer?

For å gå ned i vekt, må man vel heller spise mindre eller trene mer? Slik er det ikke nødvendigvis. Spiser du for lite mat, kan du faktisk gjøre det vanskelig å bli kvitt de ekstra kiloene.

Mange som prøver å slanke seg på egenhånd, ender opp med å spise for lite. Det kan resultere i at forbrenningen settes på ”sparebluss” – kroppen oppfatter mangelen på mat som en krisetilstand og holder dermed ekstra godt på kiloene! Kombinasjonen av sult og mangel på resultat fører til sprekk og sannsynligvis en mislykket slankekurs.

Spiser du nok?

En annen ”vektsabotør”, er å spise for sjelden – og for store måltider. Mange som kommer på Roede-kurs med et ønske om å gå ned i vekt, får en aha-opplevelse når de innser at de tidligere har spist både for lite, og for sjelden.

Sunt kosthold gjør deg slankere

Vanlige utfordringer er at man spiser for sjelden, for få og for store måltider. Hopper du for eksempel over frokost eller lunsj, er det lett å overspise til middag eller kvelds, eller ”nødspise” usunn mat når du får sjansen. Det er viktig å bli bevisst på dine utfordringer, som hindrer deg å gå ned i vekt. For store måltider kan også bidra til at bukspyttkjertelen skiller ut insulin. Insulin reduserer fettforbrenningen, og gjør det dermed vanskeligere å bli kvitt kiloene. Men en god måltidsrytme, kombinert med litt planlegging, løser ofte problemet.

Roede-kostholdet er satt sammen slik at det gir MYE mat for kaloriene. En vanlig kommentar fra våre kursdeltakere er derfor: “Kan jeg VIRKELIG spise så mye mat og likevel gå ned i vekt?”

Ja, og et av våre viktigste råd er faktisk at du spiser NOK når du ønsker å gå ned i vekt.

Ønsker du å bli lettere, gladere og sunnere?

Vi ønsker å hjelpe deg helt i mål, er det din tur nå? Meld deg på et Roede-kurs her!