Mange kjenner seg nok igjen i at appetitten daler på varme sommerdager. Da passer det perfekt å spise frukt, bær og grønnsaker. Det er lett å spise og bidrar både med væske, litt energi og mange nyttige næringsstoffer.

Kutt opp så spiser alle mer

Vil du at barna dine skal spise mer frukt og grønt, er det bare å kutte dem opp. Det finnes vel ikke noe mer fristende enn et fat med oppkuttet frukt, bær og grønnsaker. De fleste frukt og grønnsaker inneholder masse vann, i tillegg til at de er proppfulle av nyttige næringsstoffer. Det gjør det til perfekt sommer-snacks.

Prøv også denne deilige dippen til grønnsakene.

5 søte fruktfigurer barna dine vil elske

I tillegg til at alle spiser mer når man kutter opp fukten, er det også gøy å lage figurer på fatet. Det er ekstra stas når frukten ligner delfiner og blomster. Så enkelt lager du et morsomt fruktfat:

Banan-delfin: Kutt en banan i to og bruk den delen hvor stilken sitter. Kutt et hakk i stilken og fest en drue i «munnen» til delfinen. Tegn på øyne med tusj.

Vannmelon-hjerter: Bruk en pepperkake-hjerteform og stikk ut hjerter fra ca 1 cm tykke melonskiver. Tre dem gjerne på en grillpinne og sett dem i et glass.

Ananas-stjerner: Kutt ca 1 cm tykke skiver av ananas og bruk en liten pepperkake-stjerneform til å stikke ut stjerner.

Agurk-slange: Kutt en agurk i tynne skiver. Skjær litt på skrått så skivene blir større. Spre dem utover og form agurken som en slange. Øyne og tunge lager du av honningmelon og paprika.

Kos deg med frukt og grønt i sommer!