I Roede slår vi et slag for mellommåltidet! Dette måltidet er spesielt viktig når man skal ned i vekt og endre livsstil. For å lykkes med å endre vaner, må hode og kropp være på lag – både fysisk og psykisk. Da er et viktig tiltak å fylle regelmessig på med energi i løpet av dagen.

Både forskning, og vår lange erfaring, viser at for å endre livsstil, og holde vekten, er det fornuftig å spise flere mindre måltider – fremfor noen få store. Da får kroppen jevnlig påfyll av energi, og vil klare alle dagens gjøremål og oppgaver. Sannsynligheten for å «sprekke» er dessuten mindre.

Mange muligheter

Så hva er et mellommåltid? Generelt sier man at et mellommåltid bør bidra med 100–250 kcal, men dette kommer an på behovet. For de fleste vil det passe med 3–4 hovedmåltider, og 1–2 mellommåltider i løpet av en dag. Ett viktig hovedpoeng med mellommåltider er uansett at det skal bidra til et stabilt blodsukker og at du holder energinivået oppe. Det får man ikke til om man velger mat med raske karbohydrater, som boller, kaker og kjeks – og heller ikke pizza, pølse eller burger. Det smaker godt, men er ikke den beste løsningen.

For at det skal mette, er det viktig å gå for matvarer med kostfiber og/eller proteiner i. For eksempel en smoothie eller yoghurt med litt havregryn, knekkebrød med magert proteinpålegg, en liten lefesrull med laks, banan- og havrelapper osv. Se forslag til masse deilige oppskrifter her

Les også: Det