De store endringene vi går gjennom nå kan antakelig gjøre det krevende å spise sunt. Samtidig er det viktigere enn noen gang å spise mat og ha sunne levevaner som mobiliserer immunforsvaret. Dette burde vi ha med oss inn i påsken også.

Vi gir tips til hvordan årets påske kan gjøre ekstra godt for kroppen!

Spare påskeegget til påskeaften?

Akkurat nå er det viktigere enn noen gang å spise sunt for å holde seg frisk. Vårt råd er som alltid å spare selveste påskeegget til påskeaften. Det er kanskje spesielt viktig i år når vi tilbringer enda mer tid hjemme. Store påskeegg som etterfylles hele påsken med godteri fører fort til for mye sukker, salt og fett. Da blir det ikke like mye plass for den sunne maten som styrker immunforsvaret. Dette er viktig for både liten og stor. De små blant oss orker ikke den ordentlige maten om de får spise seg mett på godteri, vi voksne orker kanskje begge deler, men det gir seg i tilfelle utslag på vekten, og det er ikke noe vi ønsker oss. Så spis variert og smakfull mat som gir påskekos og påfyll vi virkelig trenger for å holde oss friske.

Men husk: Man får ikke et godt immunforsvar bare av å gjøre påskeegget sunnere, for man bygger ikke et godt immunforsvar over natten! Det handler om å ha sunne levevaner over tid.  Å være litt sunnere og ekstra bevisst i påsken, kan være et av mange steder der man kan ta tak i seg selv og vanene sine.

Kosthold! Men også fysisk aktivitet og søvn

For å sørge for at kroppen får i seg alle de stoffene den trenger, er det et tilstrekkelig inntak av karbohydrater, proteiner, fett, vitaminer og mineraler som trengs. Med ande ord ingen, hokuspokus. De næringsstoffene kroppen trenger finnes rett og slett i dagligvarebutikken – og spesielt i frukt- og grønnsaksdisken. Antioksidanter er en veldig viktig nøkkelingrediens når det gjelder å styrke immunforsvaret, og det er nettopp disse du finner i frukt- og grønnsaksdisken.

Grønnsaksdisken slår helsekostbutikken!

I tillegg mener vi at det å innta mat regelmessig, å kose seg rundt bordet sammen med andre og oppleve matglede og nyte maten langsomt, også gjør veldig godt for kroppen. Da får man det overskuddet man