I 2019 inngikk Roede AS og Stoffskifteforbundet en samarbeidsavtale. Stoffskifteforbundet sitt mål er å støtte pasientgruppen sin slik at de kan leve et best mulig liv med sykdommen sin, mens Roedes mål er å fremme sunnere kosthold og sunnere levevaner hos alle. Nå vil de sammen støtte alle som har en stoffskiftesykdom.

Over 230.000 nordmenn har en stoffskiftesykdom, og mange er ikke klar over at de har sykdommen, det er mange mørketall.

Stoffskiftet er kroppens forbrenning/metabolisme, og er livsnødvendige, kjemiske reaksjoner som skjer i alle celler i kroppen vår. Stoffskiftet handler om å benytte seg av næringsstoffene i mat og drikke og kvitte seg med avfallsstoffene.

Noen rammes av lavt stoffskifte, andre av høyt stoffskifte.

Les også: Vektreduksjon ved lavt stoffskifte.

Kostholdet er viktig ved stoffskiftesykdom, siden stoffskiftepasienter ofte har lite overskudd og energi.

Kosthold er viktig

Lavt stoffskifte (hypotyreose) får man når skjoldbruskkjertelen produserer for lite tyroksin, som regulerer kroppens stoffskifte. Alle prosessene i kroppen går langsommere enn normalt. Kroppen går på lavgir. Motsatt, når skjoldbruskkjertelen produserer for mye tyroksin, går kroppen på høygir, og man får høyt stoffskifte (hypertyreose).

Kostholdet er viktig ved stoffskiftesykdom, siden stoffskiftepasienter ofte har lite overskudd og energi. Et dårlig kosthold vil bare forverre den ekstra belastningen som sykdommen gir. Det som er et sunt kosthold for befolkningen forøvrig, er også sunt for dem med stoffskiftesykdom.

Roedes kursledere har relevant kompetanse om stoffskiftesykdom, og vil gi deltakere med stoffskiftesykdom god oppfølging og tilpassende råd.

Roede-appen gir deg full oversikt på mobilen

En sunn livsstil handler om å bygge gode vaner. Gull-medlemskap i Roede-klubben gir deg store og små verktøy for å få det til. Benytt tilbudet og meld deg inn i dag!

  • Nå finner du over 1500 sunne og fristende oppskrifter i appen.
  • Personlig måltidsplan
  • Daglig kostholdsscore (viser hvor sunt du spiser)
  • Oversikt over kosthold og trening
  • Bygget på 45 års erfaring

Les mer om appen og/eller last den ned her!

Roede tilbyr alle medlemmer av Stoffskifteforbundet rabatt på Roede-kurs.
Rabattkoden fås via Stoffskifteforbundet.

Mer info om Stoffskifteforbundet finner du på www.stofo.org.