Sommeren er her, og i takt med varmere temperatur og lysere kvelder frister det mer og mer å tilberede måltidene ute og gjerne på grillen.

Pizza er kanskje ikke det første du tenker på når du skal grille, men flere og flere har fått øynene opp for denne type pizzasteking. Det krever litt ekstra for å lage pizza på grillen, men med det riktige utstyret og litt øving lar det seg fint gjennomføre.

Vi gir deg oppskriften på hvordan du kan lage deilig, italiensk pizza på grillen

Dette trenger du

Det første du trenger er nettopp en grill. Grillen må kunne holde høy temperatur og ha lokk. Det neste du trenger er en pizzastein. Det kan også være lurt med pizzaspade og grillhansker. Pizzasteinen bidrar til at bunnen blir sprø, mens lokket holder varmen inne slik at osten gratineres.

For å få til sprø bunn er det viktig at pizzasteinen holder høy temperatur før deigen blir lagt på, omtrent 250-300 grader. Hvor lang tid det tar før steinen er varm nok varierer fra grill til grill, men alt fra 10 minutter og oppover. Steinen er varm nok når et par dråper vann fordamper med en gang.

Slik gjør du

Lag pizzadeig som vanlig. Prøv gjerne vår hjemmelagde grove pizzabunn, som inneholder med fiber og næringsstoffer. Når det gjelder pizzafyll er det lurt å ikke ha på for mye før pizzaen skal stekes. Et tips er å bare ha på tomatsaus og ost før den stekes, og heller legge på annet fyll etterpå, som for eksempel pesto og mozzarella eller spekeskinke og avokado.

Deilig pizza med topping av mild avokado og spenstig spekeskinke! En sikker vinner til middag!

Kjevl deigen ut til en tynn bunn som passer pizzasteinen og legg på tomatsaus og ost. Når steinen er varm nok legger du pizzaen på steinen og har over lokket. La pizzaen steke i omtrent 10 minutter. Dersom du syns det er vanskelig å ha pizzaen over på steinen kan et triks være å tilberede pizzaen på et bakepapirkledd steikebrett og så dra den over ved hjelp av bakepapiret på pizzasteinen. La den steke med bakepapiret under i 3-4 minutter før du napper ut bakepapiret, og lar pizzaen steke rett på steinen resten av tiden.

Vær oppmerksom på at osten ikke blir like gratinert som når den stekes i ovn, men når deigen er blitt gyllen og osten smeltet er den ferdig. Ta ut den ferdigstekte pizzaen og fordel resten av toppingen over.

Velg smart – og nyt, håper det smaker!