Vi i Grete Roede møter mange som gjør inntrykk på oss. Stein Arne Meier, 34 år, er en av disse. Han var overvektig i mange år, og var plaget med urytmisk hjertefrekvens. Det som gjorde at han tok tak – var da han ble far. Da han kjente mangel på overskuddet han ønsket seg bestemte han seg for at nok var nok.

Det syns jeg er rørende.

Stein Arne har fortalt meg at han la på seg omkring 20 kilo da han flyttet hjemmefra. Da sluttet han å spille fotball og gikk fra mors faste og varierte kosthold til et dårligere kosthold, bestående av mye fastfood. I studietiden ble det også mer øl. Og vekten fortsatte å gå opp. Men det var først da han ble far og samboer han innså at jeg måtte gjøre noe med vekten.

– Jeg fikk flere i livet mitt som jeg brydde meg om, som jeg ønsket å ha energi til å ta meg av, og ikke minst oppleve oppveksten til sønnen sin, har han fortalt meg.

Nok var nok

Stein Arne gikk på kurs hos kursleder Ann-Kristin Falla i Ski. Før dette hadde han lenge fulgt et opplegg som besto av fysisk aktivitet og et regelmessig kosthold, men det han gjorde var å kompensere økt aktivitetsnivå med økt matinntak. Høres det kjent ut?

Men så skjønte han at for å gå ned i vekt er det å spise riktig like viktig og til og med viktigere enn å trene.

slankehistorie Roedemetoden Stein Meier

Stein Arne har fortalt meg at det viktigste han har lært er at man kan hvis man vil, og det er ingenting som er umulig. Selv satte han seg noen klare mål for sin vektreduksjon :

  • Han ville løpe
  • Han ville leke med sønnen min
  • Han ville klatre i trær
  • Han ville delta i sport

Alt dette over uten å dø av hjerteinfarkt, som han selv sier. Pluss at han ønsket å kjøpe seg klær på salg som ikke satt som pølseskinn.

Nå er han i mål, men går på Hold Vekten-kurs for å holde vekten, og er fortsatt nøye med å veie maten og «følge opplegget slavisk». Det er hans måte å holde vekten på.

Roser samboeren

Da jeg pratet med Stein Arne ble jeg ekstra rørt at måten han roste samboeren sin på. Han takket henne for at han har klart å nå målet sitt. Han mener den aller viktigste årsaken til at han har lyktes er fordi samboeren hans har støttet ham 100%, i tillegg til familie og kolleger som også har gitt mye støtte. Snakk om å ha et team og en stor heiagjeng rundt seg!

– Det var utrolig viktig å ha forståelse for at middager måtte bli slik at jeg hadde full kontroll, at jeg ikke kom til å spise kake i alle bursdager og at meg måtte trene og spise til gitte tider, forteller han.

Stein Arne sier også at det alltid finner rom for avvik, men han vet at når han først begynner med avvik så kan avvikene fort bli veldig store. Derfor har han ikke hatt så mange avvik. Og hva er resultatet av dette? Jo, han har gått ned 50 kg.

Les flere solskinnshistorier her

Her kan du også melde deg på kurs: Trykk her