Høsten er på mange måter en ny start. Etter en lang sommerferie med avkobling fra hverdagens mange oppgaver, skal man nå koble seg på igjen. Akkurat som mange setter seg nyttårsforsetter i januar, er det mange som setter seg mål for høsten. Et mål om å trene mer, et ønske om å gå ned i vekt eller rett og slett et mål om å spise litt sunnere.

Fargerik brokkolisalat

Uansett hva du ønsker for denne høsten, så håper jeg du vil ta med deg sommerens matglede inn i den mørke årstiden. Spise skal du jo uansett, så hvorfor ikke gjøre det til en glede – hver dag?

Meld deg på Dagens middagstips og få gode tips til sunne middager hver dag. Eller abonner på Roedekassen fra Godt Levert og få mat og oppskrifter levert rett på døren. Følg oss på Facebook og få med deg våre nye matfilmer.

Uansett hvor og hvordan – sørg for at du gir deg selv inspirasjon til å prøve ut noen nye smakfulle middagsretter, en ny vri på frokosten eller noen kalorismarte småretter. Eller hva med sunne bruschettavafler til kvelds?

Bruschettavaffel_1000x650

For deg som ønsker å gå ned i vekt, synes jeg det er spesielt viktig å ta vare på matgleden. Det er faktisk dokumentert gjennom forskning at de som trives med de kostendringene de gjør for å gå ned i vekt, i større grad klarer å opprettholde endringene – og dermed også lykkes med et varig vekttap.

Ved å finne frem til sunne og gode retter som både du og resten av familien kan like, er sjansen rett og slett større for at du klarer å holde fast ved endringen.

Matglad hilsen fra Kari