Noen dager er ekstra travle noe som kan oppleves både stressende og lite hyggelige for alle i familien. Finnes det noen tips som kan bidra til at middags-situasjonen blir mindre hektisk?

Planlegging gjør en stor forskjell

Vi har alle vært der. Klokken er fire og to av barna skal på trening eller annen aktivitet kl 18. Før det skal aller helst leksene være sjekket, middagen kjøpt inn, laget og spist. Bare tanken er stressende. En tavle eller kalender med ukens middagsretter gjør at man på forhånd vet hva som skal lages, noe som i seg selv skaper mindre stress. Er handlingen i tillegg unnagjort for hele eller halvparten av uken, ja da kan du senke skuldrene litt til. Det som gjenstår er tiden du bruker på å lage middagen.

Fem ingredienser kan være nok

Har du ikke rukket å handle, eller planlegge middagen? Fortvil ikke. Du trenger ikke fylle opp handlekurven for å kunne lage en komplett middag. Med kun 5 ingredienser vil du raskere komme i mål med matlagingen, samtidig som handlingen er unnagjort i en fei. Og selv om du bruker mindre tid vil du allikevel lage velsmakende og næringsrike middagsmåltider som hele familien kan like.

Vi tar utgangspunkt i at du har basisvarer som salt, pepper, buljong og margarin/olje . Så selv om ingrediensene er få, trenger ikke det å gå utover matgleden – den magien skaper du rundt grytene og middagsbordet.

 

Squashgetti med pølser og pesto

For å lage “spagetti” av squash har vi brukt en spralizer – så kjapt lager fine spiraler av grønnsaken.

Squashgetti med pølser og pesto.

 

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 160 g fullkornspaghetti
  • 1 stk squash
  • 250 g cherrytomat
  • 4 ss pesto
  • 600 g Lettere pølser

Slik gjør du:
Kok spaghetti i rikelig lettsaltet vann.
Skyll squashen og lag tynne strimler som spaghetti av squashen ved å bruke en spiralizer. Du kan også skjære squashen i tynne strimler med en kniv.
Legg squash-strimlene nedi kokevannet sammen med spaghettien det siste minuttet av koketiden. Hell spaghettien og squashen over i et dørslag slik at kokevannet siles av.
Del pølsene i passe porsjonsbiter. Varm en stekepanne med teflonbelegg og stek pølsebitene i noen minutter slik at de blir gjennomvarme. Del cherrytomatene i to.
Bland sammen «squashgetti» med pesto og cherrytomater og server pølsebiter ved siden av.

Tips! Du kan også legge squashstrimlene i en sikt og la det dampe over kokevannet til spaghettien de s