Den viktigste av alle matvettreglene! Og denne er derfor den første av våre 12 matvettregler. Vi håper du vil ta til deg denne og la deg inspirere av den i sommer. Sommeren er en fin årstid til å kose seg med maten.

Mat er farger, konsistenser, smaker, lukt. Mat er samvær, hygge og nytelse. Og mat er selvfølgelig også fett, karbohydrater, proteiner, vitaminer og mineraler. Alt for ofte konsentrer vi oss kun om det siste når vi skal tenke helse, vekt og livsstilsendring. Og det er det vi tenker på når vi skal “skjerpe oss”. Bidrar det til matglede og en lystbetont innstilling?

Skal vi klare å leve sunt og ha et godt liv med god balanse, må vi kombinere alt dette. Slik at ikke sunn mat og sunn livsstil blir et kjedelig prosjekt og et nødvendig onde.

Snu det heller rundt – la maten blir en kilde til alt det god -, til nytelse, til positiv energi og overskudd.

Så derfor; kos deg med maten!

Bli med på et eksperiment!

Ta et jordbær. Ta en bit av bæret og kjenn etter hvordan den smaker. Vær nysgjerrig på alle smakene. Er det søtt, er det syrlig? Er det andre smaker? Hvor saftig er det? Får du noen assosiasjoner? Vi lover deg – et jordbær er ikke bare et jordbær. Jordbær er en smaksbombe!

Det samme kan du gjøre med ALL mat du spiser. Ønsker du å bli mer glad i den sunne maten, kan du gjennom å ta deg tid til å smake ordentlig på maten, lære deg å bli glad i nye smaker.

På sikt blir bonusen mer matglede og det i dobbel forstand: Du spiser mat som smaker godt og gjør godt for kroppen din. Vi lover deg – dette gir masse matglede og masse kos!

På Roede-kjøkkenet finner du nydelige oppskrifter og smarte tips for et sunt liv du blir glad i!

God sommer!

Matglad hilsen fra oss i Roede-teamet