Nå som sommeren er her med strålende sol er det deilig å flytte måltidene ut. Finn frem piknikkurven og fyll den med herlige, fargerike småretter.

Her får du noen tips som gjør pikniken til en suksess.

Gjør det enkelt

Med småretter som tapas, wraps, ferske reker, godt brød og ost, spekemat eller pai er du på god vei til en perfekt piknik uten å bruke mye tid på forberedelser. En deilig salat hører også med. Et piknikmåltid strekker seg gjerne ut i tid, hvor man småspiser litt underveis. Derfor er det fint å fylle opp kurven med oppkuttet frukt og bær istedet for smågodt og chips. Frukt og bær bidrar også med fine farger som gjør piknikkurven fristende.

Her har vi plukket ut noen retter som passer å ta med på piknik

Fantastisk deilig skinkepai med jordbær – må smakes!

Ha med nødvendig utstyr

For at pikniken skal bli en avslappende og god opplevelse bør du ha med nødvendig utstyr, som noe å sitte på, tørkerull, pose til søppel, en kniv, flaskeåpner, bestikk, tallerkner og glass. Solkrem og solbriller kan også være bra å ha med.

Unngå engangsutstyr – da sparer du både miljøet og får mindre søppel å kvitte deg med etterpå!

Les også: 6 tips til en sunn piknik.

Godt drikke

Lag din egen sommerdrikk av kullsyrevann og juice som du fyller på flasker. Ha gjerne noen friske bær i flasken, det ser lekkert og sommerlig ut. Er det veldig varmt er det godt å drikke vann også. Tilsett gjerne friske urter eller bær i vannet så blir det straks mer fristende.

Hva med en frisk Mojito til pikniken? Eller en deilig Sangria?

Trenger du flere tips til hva du kan ha med i kurven, er det bare å