Kokt krabbe kan nytes helt naturell, men du kan også servere den gratinert, som fingermat til forrett,  i en pastarett eller i quesadillas. Koking av krabbe Velger du å kjøpe levende krabber må den kokes så fort som mulig etter innkjøp. Bruk en stor kjele og kok opp vann tilsatt salt, 11/2 ss per liter. Ha en og en krabbe oppi det kokende vannet av gangen og la vannet koke opp før en nye krabbe slippes oppi. La koke i 15-20 minutter – jo større jo lengre koketid. Ta krabben opp av vannet og legg den på ryggen for avkjøling minst et kvarter. Slik beholdes saftigheten i kjøttet. Skal du spise krabben senere, bør den settes kjølig når den er vel avkjølt. Tips! Legg krabbene på ryggen etter at de er kokt, så holder mest mulig deilig kokekraft seg inne i skallet. Krabbelag Tenker du å invitere til krabbelag kan du beregne én krabbe per gjest, noe som tilsvarer omtrent 200 gram krabbekjøtt. Men det kan være greit å kjøpe noen løse krabbeklør i tillegg for å være på den sikre siden. Det er nyttig å ha en hummergaffel eller en spiss pinsett for å finne maten inne i krabbehuset og en nøtteknekker slik at man får knekt skallet til klørne. Raskefat, skylleboller og rikelig med servietter på bordet er også kjekt. Server gjerne krabbe naturell med enkelt tilbehør som brød, salat, frisk dill, sitron samt majones eller rømme til. Man kan også servere  en salsa eller smaksrike dressinger til – hvis man ønsker det. Har du rester av krabbemat kan du for eksempel lage denne småretten dagen etter – Krabbesnacks i hjertesalat. Restetips Får du rester igjen fra krabbelaget kan du rense og fryses i små porsjoner og brukes neste gang du lager fiskesuppe. Kok gjerne kraft på de tomme krabbeskallene før du kaster dem. Denne kan du også bruke i en suppe senere på vinteren. Her finner du noen deilige oppskrifter Krabbemat kan brukes til fingermat eller til en smårett, så prøv gjerne denne smakfulle varianten servert i hjertesalat. Har du rester fra krabbelaget er det perfekt å bruke restene til denne retten. Ta en titt på Roedekjøkkenet for oppskrift på krabbesnacks i hjertesalat og krabbe naturell med avokado og mangosalsa. Velbekomme!

Klar for krabbelag?

Vi er inne i den beste sesongen for norske krabber – så har du planer om å invitere til krabbelag er det perfekt tidspunkt å gjøre det nå. Krabber finner du nå i fiskedisken både levende og kokte. De kokte kan du til og med få kjøpt ferdig renset og lagt tilbake i skallet klar til servering.

Sesong i juni-november

Du kan spise krabbe hele året, men kvaliteten på krabbekjøttet varier mye med årstidene. Den norske sesongen begynner i juni, men fersk, hel krabbe er på sitt beste i perioden september til ut i november. Da er krabbene på sitt mest kjøttrike og smakfulle fordi de har brukt sommeren til å fore seg opp og er fulle av energi før de skal gyte. Det faste kjøttet er hvitt, og er smaksrikt og søtlig.  Én krabbe inneholder ca 200 gram kjøtt – og man beregner en krabbe per person.

Kokt krabbe kan nytes helt naturell, men du kan også servere den gratinert, som fingermat til forrett, i en pastarett eller i quesadillas.

Koking av krabbe

Velger du å kjøpe levende krabber må den kokes så fort som mulig etter innkjøp. Bruk en stor kjele og kok opp vann tilsatt salt, 11/2 ss per liter.

Ha en og en krabbe oppi det kokende vannet av gangen og la vannet koke opp før en nye krabbe slippes oppi. La koke i 15-20 minutter – jo større jo lengre koketid. Ta krabben opp av vannet og legg den på ryggen for avkjøling minst et kvarter. Slik beholdes saftigheten i kjøttet. Skal du spise krabben senere, bør den settes kjølig når den er vel avkjølt.

Tips! Legg krabbene på ryggen etter at de er kokt, så holder mest mulig deilig kokekraft seg inne i skallet.

Krabbelag

Tenker du å invitere til krabbelag kan du beregne én krabbe per gjest, noe som tilsvarer omtrent 200 gram krabbekjøtt. Men det kan være greit å kjøpe noen løse krabbeklør i tillegg for å være på den sikre siden.

Det er nyttig å ha en hummergaffel eller en spiss pinsett for å finne maten inne i krabbehuset og en nøtteknekker slik at man får knekt skallet til klørne. Raskefat, skylleboller og rikelig med servietter på bordet er også kjekt.

Server gjerne krabbe naturell med enkelt tilbehør som brød, salat, frisk dill, sitron samt majones eller rømme til. Man kan også servere en salsa eller smaksrike dressinger til – hvis man ønsker det.

Har du rester av krabbemat kan du for eksempel lage denne småretten dagen etter – Krabbesnacks i hjertesalat.

Restetips

Får du rester igjen fra krabbelaget kan du rense og fryses i små porsjoner og brukes neste gang du lager fiskesuppe. Kok gjerne kraft på de tomme krabbeskallene før du kaster dem. Denne kan du også bruke i en suppe senere på vinteren.

Her finner du noen deilige oppskrifter

Krabbemat kan brukes til fingermat eller til en smårett, så prøv gjerne denne smakfulle varianten servert i hjertesalat. Har du rester fra krabbelaget er det perfekt å bruke restene til denne retten. Ta en titt på Roedekjøkkenet for oppskrift på krabbesnacks i hjertesalat og krabbe naturell med avokado og mangosalsa.

Velbekomme!

Powered by Labrador CMS