Da jeg fikk min første datter i 1997 fikk jeg også en del sympatikilo, som jeg ikke klarte å bli kvitt. Da vekten viste over 100 kilo innså jeg at jeg måtte ta tak!

Hei! Jeg heter Rune Birkeland og er 47 år gammel. Jeg kommer fra Flaktveit i Bergen. Da jeg begynte på mitt første Grete Roede-kurs for menn var ikke motivasjonen helt på topp. Jeg har diabetes type 1. Fastlegen min hadde gitt meg klar beskjed om at det er over dobbelt så vanskelig for en diabetiker å gå ned i vekt sammenliknet med en frisk person.

Videre hadde jeg en del utfordringer på medisineringen, og måtte kompensere med matinntak og ekstra kalorier ved føling – noe som var kjipt når en teller kalorier og helst ikke ville spise f.eks en sjokolade for å regulere blodsukkeret opp.

Men likevel klarte jeg å holde fokuset. Jeg ville ned på et tosifret tall, og jeg ville bli mer fysisk aktiv. Det begynte med 3 treningsøkter i uken, noe som er blitt til 4-5 økter per uke. Dagene jeg ikke trener nå går jeg tur med kona, slik at jeg er i aktivitet hver dag.

Resultatet er at jeg veier 20 kilo mindre, og målet om et tosifret tall er nådd!!

Fra liten aktivitet til halvmaraton

Jeg må innrømme at jeg syns det har vært litt tøft etter endt kurs, og jeg har gått litt opp igjen i vekt, men jeg syns selv at jeg har klart meg relativt bra. Jeg har fått inn faste og gode rutiner på mat og måltider, og en bevisstgjøring på hvor mye kalorier det er i enkelte matvarer jeg inntok mye av før. Det største har kanskje vært å følge utfordringen fra kursleder min Frode Arnesen om å fullføre en halvmaraton.

Jeg har gjennomført Bergen City Half Marathon på tiden 2.05. Så jeg er ganske happy, og nå er målene for 2016 helt klare:

Jeg er påmeldt til Bergen City Maraton for 2016 samt Bergen fjellmaraton og skal løpe halvmaraton i begge løpene. Jeg håper å stille på startstreken nærmere 90 enn 100 kg. Nå er målet å holde fokus på kosthold og trening slik at jeg er en lettere utgave av meg selv i slutten av april.

Roede-kurs var helt klart starten på et nytt og sprekere liv for meg. Er det din tur nå?

Meld deg på her!