Den bestselgende forfatteren bak bloggsuksessen “Mat på bordet” (2008),  Ina-Janine Johnsen, la om livsstilen med Roede. Hun deler hele 30 Roede-favoritter i sin nye bok “Eltefri bakst”.

Teknikken for eltefri baking er like enkel som den er genial. Du rører bare sammen deigen uten å elte, hever, former, etterhever (om du har tid) og steker. Eltefri baking er rett og slett midt i blinken for de med tidsutfordringer, men som likevel har lyst til å bake næringsrik bakst.

Endret livsstil etter tre bøker

I arbeidet med sine tre første bøker merket bloggeren og forfatteren at noe kom snikende. Nemlig kiloene!

– Tre bøker = ni kilo. Roede var en liten oppvekker og gjorde meg bevisst på hvor mye jeg egentlig spiste. Jeg var ikke ute etter noen diett, men en livsstilsendring, noe jeg fant der, og som jeg fortsatt jobber med, sier Ina-Janine.

Eltefri digg pizzza!

I boken, som kan forhåndsbestilles til en god pris av alle Roede-medlemmer her, deler hun 100 oppskrifter på eltefri bakst. Alt fra pizza til boller til pålegg og tips om å bruke opp gammelt brød, har fått plass i boken. Alle oppskriftene passer for Roede-kurs deltakere, om de er merket som favoritt eller ikke.

– Det handler ikke om “ja-mat” og “nei-mat”. Det handler om å ta bevisste valg. Denne boken gjør det både kjapt og enkelt å leve sunt, sier Ina-Janine.

Eltefrie rundstykker

Istedenfor å kjøpe ferdige rundstykker og varme dem opp til frokost, kan du lage eltefrie like fort. Det tar deg 5 minutter å røre deigen sammen om kvelden og 30 minutter neste morgen før de står ferdigstekt på frokostbordet. Rustikke rundstykker eller rundstykker i muffinsbrett går raskest, formede tar litt mer tid, men er litt mer presentable. Begge smaker selvsagt like godt. Les gjerne litt mer om rundstykker i innledningen på side 18. Og husk at du kan bruke hvilken som helst oppskrift i kapittelet hverdagsbrød for å lage dem.

Her er oppskriften på de populære rundstykkene fra boken