Vil du ha litt ekstra motivasjon for de målene du setter deg? Da kan en Tanita kroppsanalyse være tingen for deg.

For Tanita-vekten måler ikke bare hvor gammel kroppen din er. Den måler en rekke andre ting, som andel muskler og fett, som bestemmes av din kroppssammensetning og hvor godt trent du er. Dette høres kanskje for godt ut til å være sant, men la oss forklare:

Tanita-vekten bruker noe som heter bio-elektrisk impedans analyse (BIA). Den beregner kroppssammensetning ved å sende lave bioelektriske signaler fra hver av monitorenes elektroder. Signalet går gjennom kroppen din og måler motstand. Signalet møter størst motstand i fettvev, som bare inneholder 10-20 % vann. Muskelvev, som inneholder 70-75 % vann, lar signalet passere med lavere motstand. Denne motstanden kalles impedance, og denne forskjellen i motstand gir informasjon om kroppens sammensetning.
Registrerte data behandles i den innebygde computeren som sammen med data om vekt, høyde og alder regner ut prosentvis innhold av fett og vanninnhold, mengde muskel- og benmasse, og i tillegg får du en indikasjon på nivå av viceralt fett (bukfett), og metabolsk alder.

MOTIVASJON: Ønsker du ekstra motivasjon for de målene du setter deg? Da kan en Tanita kroppsanalyse være tingen for deg.

Bruk alle disse tallene og dataene til motivasjon og inspirasjon!

Monitoren kalkulerer din metabolske alder ved å sammenstille ditt hvilestoffskifte mot det gjennomsnittlige stoffskiftet for sunne og friske personer i samme aldersgruppe. Er den metabolske alder lavere enn din egentlige alder, er det bare å rope hurra. Er den eldre, bruker man den informasjonen forhåpentligvis som motivasjon til å endre livsstil.

Sannheten er dessverre sånn at stoffskiftet vårt synker med økende alder og er på sitt høyeste i 16-17 års alderen. Ved å følge din kroppssammensetning over tid kan du se resultater av din trening og innsats for en sunn vekt.

Under en vektreduksjon vil muskelmassen som oftes påvirkes. Ved bruk av Tanita-vekt i en livsstilsendring, får du god oversikt over både andel redusert fettprosent, samt hvordan det påvirker muskelmassen. Kanskje du til og med blir motivert til styrketrening for å øke muskelmassen i en vektreduksjonsfase?