Jeg har bestandig vært en matpakke-entusiast. Det er nemlig slik at jeg fort faller i blodsukker, og har helt klart behov for noen form for energipåfyll hver tredje time. I den forbindelse har jeg vent meg til å pakke litt småmåltider i vesker, tursekk og bagasje dit jeg er på farten.

Etter at jeg fikk barn ble jeg enda mer bevisst på dette, da mitt barn hvert fall ikke skulle være sulten i mangel på planlegging. Så derfor pakkes det med frukt, nøtter, brødskiver og annet snacks hvor hen jeg går. Det er da mye lettere å ta en liten pause i turen, hvor vi finner oss en fin plass for å nyte et måltid utendørs, før vi trasker videre.

Det er også lettere å holde seg unna dyre kiosker eller fristende bakeriutsalg dersom hele familien er passe mette og ikke faller for fristelsen å svi av 200 kr på skillingsboller og kakao. Vi har nemlig med oss mat og nyter gjerne medbragt kakao i fjellveggen, selv om andre strømmer inn på turisthyttene.

Vi har tidligere i Roede-magasinet skrevet innlegg om at turmat er så mye mer enn bare pølser. Ofte er grillpølser på bål eller wienerpølser i termos en enkel og automatisk tanke for mange som går tur i skog og mark om høsten og vinteren. Jeg vil likevel minne om at det er utrolig mye annet som kan medbringes i tursekken.

Hva med å prøve salat som turmat, matpakke med et pitabrød med tunfisk eller kalkunspidd med tilbehør på bål?

Ut på tur aldri sur, særlig med god niste i sekken. Jeg håper derfor du planlegger neste tur med familie eller venner skikkelig og ønsker deg en riktig god utendørs matopplevelse 🙂

Hilsen Line

Innlegget Husk niste i tursekken dukket først opp på Line Gåsland.