God høstmat kan være så mangt, og pannekaker, quesadilla og risotto med friske grønnsaker er like aktuelt i oktober som ellers i året. Prøv disse lette rettene med MagerOst, før vinter- og julesesong tar over for høst.

Fylte pannekaker med aromasopp og MagerOst skinke

Saftige og grove middagspannekaker kan fylles med all slags gode og grønne skatter. Vi har brukt aromasopp, vårløk, paprika og skinke, men du kan fint benytte de grønnsakene du har liggende i kjøleskapet. Spinat passer også kjempegodt som fyll!

Topp det hele med MagerOst Skinke, for en ordentlig kosemiddag til høstkvelden.

Oppskrift på fylte grove pannekaker og hele fremgangsmåten finner du her.

Grove pannekaker kan fylles med mye godt!

Ovnsbakt Hyse med digg risotto med MagerOst Jalapeño

Det er noe ordentlig lunt og hjemmekoselig med risotto, noe som gjør den neste oppskriften til en middag du må prøve i høst. Mens hysen baker seg saftig i ovnen sammen med MagerOst, tomater og bønner, tilbereder du risottoen.

Vend litt MagerOst Jalapeño inn i risottoen mot slutten av tilberedningstiden, for et aldri så lite smakskick. Anbefales!

 

Den aller enkleste måten å tilberede fisk på, er å bake den i ovnen!

Quesadilla med MagerOst Jalapeno

Gjør høsten litt hetere med pannestekt quesadilla! Dette er en utrolig lettvint og smakfull middagsløsning, og igjen passer denne oppskriften godt for deg som liker å variere grønnsakene eller bruke det du har tilgjengelig i skap og skuffer. Det du imidlertid må ha for å lage hete quesedillas, er fullkorn tortillalefser og Kavli MagerOst Jalapeño.

Vi har i tillegg brukt rødløk, ruccola og soltørket tomat, sammen med litt kokt skinke. Ingredienser som spisspaprika, vårløk, sopp og spinat, passer også godt i de pannestekte lefsene. Den myke Jalapeño-osten med litt sting i, binder det hele sammen.