Er du en av mange som har jobbet for å komme i form til sommeren? Når ferien endelig starter kan det for mange oppleves som utfordrende å holde vekten. Sommeren består som regel av mye kos og hygge, og det er fort gjort at feriekiloene kommer snikende på. Følger du disse enkle rådene kan du kose deg i sommer, uten at det vises på vekten til høsten.

Velg riktig grillmat

Grillmat trenger ikke å være usunt. Velger du de riktige råvarene kan du enkelt få et kalorivennlig måltid uten at det går på bekostning av verken smaken eller kosen. Bruk gjerne renskåret eller magert kjøtt, fisk og grønnsaker på grillen. Unngå å grille pølser hele sommeren, selv om det kan virke lettvint.

Pass på tilbehøret

Enten det er grillmat eller andre ting, er det ofte tilbehøret som bidrar med flest kalorier. Lag deilige salater og bruk lettere sauser og dressinger. Du kan også lage magert tilbehør som potetsalat og egne dressinger ved å bruke kesam eller andre lettere meieriprodukter.

Ta med nistepakke

Pakk med deg en god og sunn nistepakke, så unngår du å falle for mindre sunne fristelser når sulten inntrer. Når blodsukkeret blir lavt er det fort gjort å ty til enkle og raske løsninger. Planlegger du litt er det enklere å ta gode valg gjennom hele dagen – også når du er ute å nyter sommerværet.

Drikk med måte

Om sommeren blir det ofte litt mer alkohol enn vanlig. Drikk med måte og velg gjerne de litt mer kalorivennlige alternativene som vin og lettøl så sparer du mange kalorier. Og husk vann! Vann slukker tørsten og inneholder som kjent ingen kalorier.

Sunn snacks

Selv om man skal kose seg om sommeren, trenger man ikke skeie ut hver dag. Selv om det er ferie kan det likevel være lurt å prøve å skille mellom hverdag og helg. La chips og sjokolade vike i «hverdagen» for sunnere alternativ som grønnsaker med dip, frukt og bær. Det smaker minst like godt og gir deg både det salte, søte og syrlige.

Hold deg aktiv

Ikke glem rutinene selv om det er ferie. Bruk fridagene til å være aktiv. Ta med familie eller venner på tur og utforsk nye turløyper. Kanskje skal sommerens mål være å bestige en ny fjelltopp?

Kos deg!

Og sist, men ikke minst – kos deg! Det er flest hverdager, så husk å kose deg i ferien. Slapp av og lad batteriene slik at du er klar til å møte høsten med ny giv og overskudd.

GOD SOMMER!