Godt planlagt er halvveis gjennomført, sier et ordtak. Slik er det også for de som lykkes på kurs hos oss. Vi må få struktur på hverdagen. Når den er forutsigbar og du har en plan for dagen, er det lettere å holde seg til de nye sunne valgene du skal ta flere ganger daglig.

Her spiller blodsukkeret ditt en viktig rolle. Et stabilt blodsukker gjør det enklere å motstå søtsug og overspising. Planer og planlegging av hverdagen er et godt og viktig verktøy for å innarbeide nye vaner.

HANDLELISTE: Veien til suksess starter før du går på butikken. Uten å planlegge er sjansen mye større for dårlige matvalg.

Våre tips

  • Planlegg middager en gang i uken og skriv handleliste. Gjør så et storinnkjøp en gang i uken, fremfor flere spontane kjøp. Det havner mye ekstra og ufornuftig i handlekurven når man ikke har handleliste.
  • Ha alltid mat i vesken/bagen som kan spises om det går for lenge mellom måltidene. En yoghurt, en frukt, en pakke Wasa knekkebrød-sandwich, en sunn måltidsbar eller en banan vil ofte forhindre at det blir en pølse eller bolle fra kiosken.
  • Planlegg i forkant antall alkoholenheter du skal innta og hvor mye snacks du skal spise, istedenfor å ta det som det kommer. Det er bedre å planlegge i forkant enn å angre i etterkant. Dette gjelder spesielt utskeielser. Husk, jo mer man drikker, jo dårligere blir motstandskraften!
  • Planlegg at du skal få deg en god natts søvn. Planlegg for det hver dag. Vi undervurderer ofte søvnens betydning. Søvnmangel gir blant annet ekstra appetitt, særlig etter usunn mat.
  • Bestem deg for når du skal trene. Da er det mye større sjanse for at du faktisk gjennomfører det.
  • Skriv inn alle arrangementer og utskeielser, samt planlagte treningsøkter i en kalender. Å få oversikt er også en del av god planlegging.

En annen grunn til at det er viktig å planlegge er at da får du hvilt viljestyrken til en gang du virkelig har behov for den!

Hvis du mislykkes i å planlegge, planlegger du å mislykkes!

Kvinne på kjøkkenet med mobil

PLANLEGG UKEN: Bli helt rå på middagsplanleggingen!

Les også: Hvorfor er det så viktig å planlegge

Bruk derfor noe tid alene eller sammen med familien for å legge en plan for dagene som kommer, kanskje det holder med en uke av gangen?

Det kan spare deg for stress, dårlige matvalg, sløsete pengebruk og ikke minst tid! Du sitter igjen med en herlig mestringsfølelse, samt en kropp bærer preg av at du tar vare på deg selv og prioriterer riktig.

Om det er vanskelig å planlegge middager for hele uken sent på en søndag kveld, kan du abonnere middagstips fra Roede på e-post her!

Lykke til!