På Roede-kurs har vi fokus på hvilke matvarer som er smart å inkludere i det daglige kostholdet, og hvilke du bør spise sjeldnere og i mindre mengder. I maidagene er denne maten lettere tilgjengelig og for mange kan dette være en utfordring. Det er ikke slik at du må avstå fra alt som serveres, men gjøre smarte valg og velge dine “utskeielser”.

Det er rom for alt i et smart kosthold, men i passe mengder

Dersom grunnkostholdet er bra, er det rom for både kake og is på maidagene og på diverse avslutninger. Som alt annet er det heller ikke da nødvendig å overdrive, men velge dine utskeielser med omhu. Et kakestykke eller en is kan nytes, men det er ikke nødvendig å både drikke brus, smake alle kaker eller konsekvent velge den største isen. Litt kake gir like mye kos og kanskje til og med større nytelse. Frukt og smoothies er sunnere alternativer som også kan nytes i like stor grad som et kakestykke.

Frukt, bær med litt vaniljeis fremfor is med masse sjokoladesaus, krokan og daimkuler gir like mye kos og matglede!

8 gode tips til å ivareta matgleden

MATGLEDE: Frukt, bær med litt vaniljeis fremfor is med masse sjokoladesaus, krokan og daimkuler gir like mye kos og matglede!

  1. Bestem deg for hvordan du vil møte disse festdagene – det er du som bestemmer! Prøv gjerne å spise sakte, kjenn på smakene og nyt i mindre porsjoner – det er matglede i seg selv!
  2. Gjør de sunne valgene lettere tilgjengelig ved å lage et fargerikt fruktfat med forskjellig typer frukt og bær på kakebordet. Physalis, pasjonsfrukt, kiwi, ananas osv. er spennende frukt som egner seg godt på et festlig fruktfat.
  3. Forsyn deg med litt om gangen, og nyt og kjenn smakene på kakene.
  4. Det finnes mange nydelige sorbeter på markedet. Vel gjerne dette fremfor fløteis.
  5. TINE har kommet med en ny fløte det kan være verdt å prøve. Den heter Lett piskbar fløte 25 % fett, og kan som navnet sier bli til krem. Vanlig kremfløte har 38 % fett så her er det kalorier å spare uten at det går på bekostning av smaken
  6. Ha friskt kaldt vann tilgjengelig. Med sitron/lime eller krydderurter som sitronmelisse eller mynte og isbiter – det er delikat og smakfullt og slukker tørsten.
  7. Smoothie kan også serveres på dessert/kakebordet – det er enkelt å lage i en blender. Server i små shotglass, på et fat med litt isbiter. Da holder den seg kald og forfriskende.
  8. I mai kommer islysten tilbake og her er mye å velge i. Er du glad i is, velg lettere varianter så kan du unne deg en litt oftere. Les mer om is her: Sommer er istid – hvilken is velger du?

Pavlova
– Perfekt marengsbunn, vaniljekrem og masse friske bær

Pavlova er en smakfull kake, som kan pyntes med bare jordbær eller med mange forskjellige bær og frukt. La kreativiteten blomstre!

<