Kanskje du som leser dette har startet, eller vurder å starte på et Roede-kurs, men er bittelitt usikker på hvordan det skal gå hvis du må leve glutenfritt og ta noen ekstra hensyn?

Da jeg selv fikk cøliaki, i en alder av 40, må jeg ærlig innrømme at det var en lengre periode med hengeører og en følelse av at nå kan jeg faktisk ikke spise noe lenger. Jeg forsøkte å orientere meg om glutenfrie alternativer, og var på intens jakt etter glutenfritt bakverk – og da spesielt brød som både ville mette og smakte godt.

Det har heldigvis skjedd mye på de årene jeg har hatt cøliaki, men fortsatt er det er hav av muligheter som riktignok er glutenfrie, men langt fra noe næringsinnhold det er verdt å snakke høyt om. Da jeg bestemte meg for å ta sats og starte med Det Glutenfrie Verksted var jo det nettopp fordi jeg savnet produkter som smakte godt, med mindre sukker og mer fiber.

Hvis du også må velge glutenfritt, og samtidig går på Roede-kurs, er du kanskje litt usikker på hva du skal spise av glutenfritt for å holde deg unna tomme, raske kalorier. En lur start er alltid å lese ingredienslister. I starten er jo det litt uoverkommelig, men etter hvert blir du en racer – jeg lover deg.

En ekstra fordel, og trygghet, ved å følge et Roede-kurs er også at de gjennom sin nettbutikk har valgt ut enkelte matvarer for deg som også må leve glutenfritt. Matvarer med optimalt næringsinnhold.

Vaffel
– med revet gulrot og eple