Ikke tenk at du skal slanke deg én eneste gang mer i livet. Det funker ikke. Det ender bare med at du legger på deg igjen … i jula, i ferien eller når du ikke gidder mer.

Helt ny tilnærming

Ingen vil veie 20 kilo for mye, men de fleste tenker «heller det enn å plage meg selv med noe som likevel ikke virker». Her kommer en helt annen måte å tenke på:

Ikke innfør én eneste ny ting i livet, som du ikke greier å fortsette med!

I praksis betyr det for eksempel at du ikke skal bestemme deg for å kutte ut sukker, hvis du vet at du aldri vil greie å kutte ut kaker eller alkohol for resten av livet.

Aldri si aldri!

Den nye måten å tenke på innebærer at hvis du bestemmer deg for noe som inneholder ordene «aldri», «alltid» eller «bare», så ombestem deg før du starter. For eksempel hvis du tenker «aldri drikke brus», «alltid gå en tur etter middag» eller «bare spise grønnsaker», skal du spørre deg selv: Er det realistisk? Kommer jeg til å greie å gjennomføre dette for resten av livet? Og hvis svaret er «nei», bør du heller bestemme deg for noe annet.

SUNN MAT: Sunn mat er ikke ensformig, slik mange tror. Det gjelder bare å spise smart!

Små endringer for å snu utviklingen og bli kvitt uvaner

Roede har slanket nordmenn i snart 45 år. De fleste har lykkes, men mange har dessverre også har gått opp igjen senere i livet. Derfor har vi sluttet å bruke ordet slanking. Nå sier vi heller «sunne vaner som varer». Når du melder deg på et gruppekurs eller nettkurs, bruker vi først litt tid på å bli kjent med hvordan du lever, trener og spiser. Deretter foreslår vi små endringer, som vil føre til at vektkurven din peker nedover – og ikke oppover.

Det unike med oss, er at du selv får bestemme hvilke endringer du ønsker å innføre i livet ditt. Og sammen jobber vi med å få deg på sporet av de sunne vannene som varer. Hvis du for eksempel veier 20 kilo mer enn hva sunt er, har du sannsynligvis brukt 10 år på å bli såpass overvektig. Det betyr at livsstilen din ikke nødvendigvis er så usunn. Mest sannsynlig er det bare små endringer som skal til for å snu utviklingen.

Finn