Klementinen er for meg, denne årstidens «O, store frukt». Den vekker så mange gode minner, fra da jeg var liten. Jeg pleide å spise klementiner til jeg nesten ble oransje selv. Men da jeg var liten var denne frukten ikke tilgjengelig i butikkene før det virkelig nærmet seg jul. Kanskje det er derfor den vekker så gode minner? Fordi den var litt eksotisk?

Wikipedia: Noen fakta om klementinen

14894449_10154653031680406_1085462045_o

Jubeldans på Rema 1000 Midtun en morgen i november:)

Nå for tiden, er klementinen å finne i butikkene allerede fra oktober og frem til februar. Jeg er alltid innom fruktavdelingen om morgenen før jeg går på jobb, og det er nesten så jeg tar en ekstra seiersdans i avdelingen når jeg ser at de er kommet på plass. Personalet i butikken vet at jeg er litt sprø, så jeg kunne faktisk tatt en piruett. Men jeg er nok like skuffet hver gang jeg kjøper de første klementinene, for de smaker ikke så godt og er ganske tørre. Men nå i november og desember, begynner det å komme seg!!

tangerines-1721597_1280

Mmm.. deilig, søt og saftig – ca. 50 kalorier per stk:)

Jeg syns jo at førjulstiden kan by på svært mange utfordringer. Jeg velger derfor tittelen «Fin på klementin», og tenker å bruke det mottoet gjennom førjulstiden For vanligvis føler jeg meg «mett på fett».

Jeg mener ikke slik at man kan spise klementiner hele tiden i stedet for mat, det kunne jo resultert i tidenes «fest» i magen, men kanskje det kan passe med noen få vekkere? Klementin skal bli mitt «snop» i tiden vi nå går inn i:)

pinnekjott

43 klementiner.. det hadde nok blitt «fest i magen..

43 klementiner = en tradisjonell juletallerken

advent-1380137_1280

Julegløgg er deilig på smak, men «spiser» kjapt opp kosemerkene.

  • 6 klementiner = et glass gløgg med rødvin
  • 6 1/2 klementin = en kakemann
  • 13 klementiner = 1 sjokolademuffins
  • 11 klementiner = en porsjon riskrem med saus
  •  5 klementiner = 0,5 l julebrus
chocolate-94784_1280

Mer kalorier enn en hel middag – eller 13 klementiner!

Jeg skal kose meg mye med klementiner i tiden fremover. På fruktrasjonen i løpet av en dag, kan man spise 4-5 stk. Den er søt, saftig, dufter godt og er rik på C-vitamin og er derfor, i motsetning til riskrem og sjokolademuffins, rik på næring. God å bruke i desserter er den også, eller som en naturlig del av det som settes frem av fristelser på bordet i stua.

Har du for eksempel smakt oppkuttede klementinbåter med litt cottage cheese, hakkede mandler, vaniljekesam og kanel? Går fint an å toppe et måltid med den desserten! Har du noen gode tips, er det bare å dele i komentarfeltet under!

Jeg velger dermed «Fin på klementin» forann «Mett på fett». Med noen få unntak!

Hilsen Charlotte

Innlegget Fin på klementin dukket først opp på Charlotte Hagen.