Se for deg følgende situasjon: Du er ute blant venner, og fordi du ønsker å leve sunnere eller er i en prosess med å gå ned i vekt, velger du å takke nei til alkohol.

Kommentarene lar som oftest ikke vente på seg: “er du gravid?”, “hæ, kjører du?”, “er du blitt sånn friskus du eller?”, “ikke vær så festbrems da!”.

Og så blir hele situasjonen ytterligere forsterket når det viser seg at tilbudet på alkoholfri drikke er svært labert, og du må bestille en brus. Du føler du nesten blir snakket til som et barn når du bestiller en Fanta.

Det er like før hele planen din ryker, fordi du møter motkrefter hvor enn du snur deg. Du fortsetter å prøve å overbevise deg selv om at det er like gøy på fest uten alkohol, du er den som vil få med deg alt, og at du kommer til å bli den eneste som ikke må booke av morgentreningen på SATS.

Les også: Den sunne forbrenningen starter først når alkoholen er forbrent

Stol på deg selv at det er helt greit å takke nei.

Ikke gjør det vanskeligere for deg selv

MANGE AV VÅRE KURSMEDLEMMER KJENNER SEG IGJEN i tilsvarende situasjoner. Det er vanskelig å takke nei til kaker og snacks – og nesten enda vanskeligere er det å takke nei til alkohol. Det er liksom en forventning at man skal drikke alkohol når det serveres. Men da er vårt budskap i Roede: Ikke gjør det enda vanskeligere for deg selv!

I Roede er vi opptatt av kos, og det er selvsagt lov å kose seg med et glass i ny og ne. Men det er ingen hemmelighet at når man skal ned i vekt og fører et energiregnskap, ser man at alkohol tar ganske mye plass. Det gir mye energi, og absolutt ingen næring.

Det er mye lærdom i å øve seg å si nei!

Øv deg på å si nei

Så når man går på Roede-kurs eller vil prøve å leve sunnere i egen regi, kan tiden være inne å se på eget alkoholforbruk. Hvor ofte drikkes det? Hvor mye drikkes det? Hva er konsekvensene av drikkingen (som at morgentimen på SATS må avbestilles)? Neste steg er å gjøre noe vi oppfordrer alle våre medlemmer til å gjøre, og det er å stå foran speilet og si “nei, takk”. Et nei takk krever ingen forklaringer. Øv deg på det og!

Hvorfor skal du forsvare valget du har tatt? Vær heller stolt av det!

Hvis du trenger å øve deg litt ekstra på en s