Syns du det er vanskelig å spise nok grønnsaker? Da kan en smoothie hvor du blander inn grønnsaker være løsningen. I tillegg er det en herlig start på dagen for deg med dårlig matlyst tidlig på morgenen.

Mer næring i smoothie enn juice

I motsetning til å “juice” frukt og grønnsaker med en juice-maskin, vil du bevare alle næringsstoffer og fiberet ved å bruke hele råvaren i en smoothie. For å gjøre en smoothie til et komplett måltid, kan du tilsette et par spiseskjeer havregryn, frø, en liten neve nøtter eller en spiseskje olje. Avokado og yoghurt er også fint å bruke fordi det tilfører proteiner til smoothien. Avokado bidrar i tillegg med sunt fett. Pass bare på mengdene i forhold til kaloriregnskapet ditt.

Oransje grønnsaksjuice

1 av 5 om dagen

Helsedirektoratet anbefaler at vi spiser 250 gram grønnsaker hver dag. Ved å lage en smoothie kan du dekke 1 av 5 om dagen på en rask og enkel måte. Noen grønnsaker du kan starte med i en smoothie, er salat, som spinat, selleri, gulrot, paprika, ingefær og agurk. Ikke bruk for mange ingredienser på en gang. Da risikerer du bare at smakene forsvinner i hverandre. En smoothie basert på bringebær, gulrot og eplejuice kan være en god start. Prøv deg frem med det du liker, ingenting er feil.

Prinsippet i en smoothie oppskrift

Når du skal lage smoothie, kan du ta utgangspunkt i 1 del grønnsaker, 1 del frukt/bær og 1 del væske, som juice. Du kan også lage smoothie basert på melk om du ønsker det. Ønsker du en smoohie med fylde, er det fint å bruke banan. Ønsker du en tynnere konsistens, bruker du bare mer væske.

Prøv vår grønnsakssmoothie med ruccolasalat og agurk.