Norge fortsetter å være nedstengt, og gudene vet når alle treningssentrene rundt omkring i landet åpner opp igjen.

Om du ikke har kommet i gang med hjemmetreningen ennå, eller er flink til å komme deg over dørstokken i disse Korona-tider, så er du ikke alene.

En Norstat-undersøkelse viser at syv prosent har sluttet helt å trene under pandemien og 24 prosent sier de trener mindre enn før Korona.

Dette er trist, for å være fysisk aktiv er faktisk spesielt viktig akkurat nå i disse Korona-tider. Den ene grunnen er fordi det har en effekt på immunforsvaret. Regelmessig fysisk aktivitet vil styrke immunforsvaret på lang sikt. Den andre grunnen er at fysisk aktivitet har en god effekt på hjernen, altså vår psykiske helse og vår opplevelse av livskvalitet og mestring. Det kan komme godt med nå. Det er heldigvis aldri for sent å komme i gang, og å få fysisk aktivitet til å bli en naturlig del av livsstilen din.

Les ogsåSliter du med å komme i gang? Gjør trening med mening!

Det beste er å kombinere styrketrening med kondisjonstrening. Her hjelper vi deg i gang!

trappeløping

Selv små forandringer i fysisk aktivitet kan ha store helsegevinster ❤

Lavterskel treningsprogram på 8 uker

Her presenterer vi et program på 8 uker, med to til tre økter i uken. Du kan gjøre øktene hvor som helst, når som helst, og det krever ikke noe utstyr. Programmet er både for nybegynnere og for trente.

Har du prøvd å trene online? Sjekk ut vår samarbeidspartner Naardic.no, som kjører interaktive treningstimer der du er.

Uke 1

Dag 1: Rolig gange/jogge i 30 minutter. Begynn de første 5-10 minuttene litt roligere enten du går eller jogger.

Dag 2: Styrke med egen kroppsvekt. Hvis du er nybegynner, gjør hver øvelse to ganger med 10 repetisjoner. Er du bedre trent, kan du gjøre hver øvelse fire ganger med 12-15 repetisjoner. Gjør alle øvelsene uten pause imellom, så tar du en pause på 1-2 minutter før neste runde. Gjør disse øvelsene:

  • Knebøy
  • Push-ups
  • Sit-ups
  • Diagonal-løft
Knebøy

Knebøy (trener sete og lår). Stå med føttene i hoftebreddes avstand og gå ned i knebøy ved å bøye i hofte og knær. Bøy ned til cirka 90 grader i knærne, og sett rumpa ut som om du skal sette deg på en stol. Ha tyngden i hælene, og la knærne peke rett over tærne. Hold armene fremover.

Uke 2

Dag 1: Rolig gange/jogge i 30 minutter. Som i uke 1.

Dag 2: Styrke med egen kroppsvekt. Sammer øvelser