Nå er det vår i luften, og de fleste merker ofte at humør og overskudd stiger i takt med mer lys og høyere temperatur. Det er nemlig noe som skjer med oss når dagen blir lengre enn natten, og det naturlige sollyset gir energi til å ta fatt på nye prosjekter.

Bedre søvn, økt overskudd og mer aktivitet

Lys og varme påvirker mange til å enklere komme seg ut på tur. De fleste syntes nok at bar asfalt eller tørre turstier er med behagelig og bekvemt å ferdes på etter en lengre periode med slaps og vått føre. Og om du er mer fysisk aktiv, får du også mer overskudd og energi tilbake. Du vil føle deg bedre og sollyset får i tillegg kroppen til å produsere høyere nivåer av serotonin i kroppen. Dette hormonet regulerer blant annet søvn, humør og smertefølelse!  Økte verdier av seratonin vil da naturlig i kombinasjon med mer dopamin og endorfin i kroppen gi en økt total følelse av glede og lykke.

Dette kan altså forklare hvorfor vi opplever å ha en økt motivasjonen til å bruke både morgenstund og kveld på en mer aktiv måte.


Tenk hvor herlig det er å:

  • tilbringe tid med barna utendørs på jakt etter vårblomster eller lekent oppi opptinte sandkasser
  • ta på seg lettere fottøy som enklere trigger gåturer til og fra butikken og på daglige æren
  • begynne utetiden i hagen med beplantning, hagearbeid og oppspring av blomsterløk og vekster
  • finne frem sykkelen for en vårens med første testrunde i nabolaget

Humøret stiger

Det er også sammenheng mellom lys og varme knyttet til velvære, positivitet og bedre humør.  Både endorfiner og seratonin øker, og vi blir rett og slett mer sosiale når temperaturen stiger, Om våren våkner folk flest litt mer til liv,og kommer ut av “vinterhiet” sit