Visste du at hver og en av oss kaster i snitt 42 kg matavfall i året? Da jeg med egne øyne så at dette var matavfall som fint kunne spises ble jeg skrekkslagen. Hva kunne jeg gjøre for å bidra? Svaret ble folkebevegelsen «Spis opp maten».

Det siste året har mitt liv blitt snudd på hodet fordi jeg har klart å skape engasjement rundt noe så enkelt som matavfall. En skulle jo egentlig ikke tro at dette er et tema vi trenger å snakke om. Ja, for matavfall burde jo ikke finnes. Det burde være helt naturlig at vi spiser opp alt av mat, koser oss med restemat og gjerne fryser ned noe til en annen gang. Men sannheten er altså en annen.

Middagsrester kastes

Vi kaster store mengder middagsrester i avfallet. Vi kaster store mengder brødvarer og vi kaster mye frukt og grønt. Trodde du at det er produsentene, dagligvarebutikkkene og restaurantene som er verstingene?

Sannheten er at det er vi forbrukere, DU og MEG, som kaster aller mest spisbar mat. Når du hører det så er jeg sikker på at du er enig i at dette er en trend vi må snu.