Muffins-bakeformen har blitt min store favoritt blant alle mine bakeformer. Formen brukes flittig i matlagingen til å lage både søte muffins og grove og mettende matmuffins. Men jeg bruker den også til langt mer enn å lage muffins i.

Grunnen til at jeg har blitt så glad i den er at den er utrolig anvendelig. Selve bakeformen rommer 12 enheter, men i tillegg har den også silikonformer som kan brukes separat eller i formen. Om mengden deig eller røre er til flere enn 12, kan du supplere med silikonformer eller omvendt. Bakeformen egner seg veldig godt til annen småbakst også, og seg spesielt godt til å steke eltefrie rundstykker i. Deigen til de eltefrie rundstykkene er bløt og da holder de formen godt når de stekes i muffinsformen.

Her kan du velge om du bruker silikonformene eller fordeler deigen rett i bakeformen. Formen fungerer seg også veldig godt til å lage porsjonsomeletter i. Fyllet kan du variere alt etter hva du måtte ha i kjøleskapet – og siden formen er teflonbelagt stekes omelettene raskt i stekeovnen. Porsjonsomelettene kan du avkjøle og oppbevare i tett boks et par dager i kjøleskap. De passer perfekt til matboksen, eller til å spise nystekte med frisk salat og brød til.

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Formen kan du også bruke som et lekkert serveringsfat med frukt, bær og grønnsaker. Det er morsomt å servere i og gjør det praktisk og lett å forsyne seg av.

Les også: Fargerik snacks til å bli glad av.

Her finner du tips til noen enkle og smakfulle oppskrifter som egner seg godt å tilberede i muffinsform

Eltefrie rundstykker er perfekt når du ønsker ferske nystekte rundstykker til frokost. Sett deigen kvelden før – fordel de i muffinsbrett og 30 minutter senere har du ferske rundstykker til frokost.

Eltefrie grove rundstykker – 160 kcal per stk

Dette trenger du til 12 rundstykker

  • 300 g grov sammalt hvete
  • 200 g hvetemel
  • 30 g linfrø
  • 30 g gresskarkjerner
  • 1 ts tørrgjær
  • 4 dl vann

Slik gjør du

Ha mel, frø, kjerner, salt, tørrgjær i en stor bakebolle og rør lett sammen med en sleiv. Hell vann over melblandingen og rør sammen til en smidig klissete deig. Dekk bakebollen med plast og et håndkle og sett den på kjøkkenbenken i ca 12 timer. Har du muffinsbrett eller silikonmuffinsformer så fungerer det veldig godt. Bruk en spiseskje og legg en spiseskje med deig i formene eller muffinsbrettet. Strø evt over litt gresskarkjerner og linfrø før du setter formen i stekeovnen. Sett brettet med muffins i en kald ovn og sett temperaturen på 200 °C. Stek rundstykkene i 30 minutter til de er gjennomstekte. Ta rundstykkene u